Crea sito
LOKALNE VESTIPOLITIKA

Na listi radikala šest kandidata iz Braničeva

Danas je Republička izborna komisija proglasila je i izbornu listu „Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj”, šestu za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 16. mart. Prvi na listi je lider stranke, Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, iza njega je zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović, a na listi su i predstavnici desničarskih pokreta – Obraz i  Naši, Mladen Obradović i Ivan Ivanović.

Za ulazak u parlament na ovoj listi nalazi se šest kandidata iz Brnaičevskog okruga, a najbolje rangiran je Rodoljub Milošević iz Požarevca, koji se nalazi na 22. mestu. Na listi se još nalaze Snježana Bunić (105) I Dragan Stojadinović (230) iz Požarevca, zatim Veroljub Micić (104) iz Žabara, Stamat Milovanović (115) iz Žagubice i Draško Naumović (227) iz Malog Crnića.

RIK je ranije proglasio listu koalicije okupljene oko SNS, koja će biti prva na zbirnom izbornom listiću, dok će druga biti koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, a Savez vojvođanskih Mađara peti.

Related Articles

Close