Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTI

Veliko Gradište: Sajam boja i mirisa – Održan Festival cveća i meda 2014

Prolećna manifestacija, Festival cveća i meda već godinama obeležava i početak turističke sezone u opštini Veliko Gradište. Ovaj, već tradicionalni sajam, posvećen kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima, po jedanaesti put za redom organizovale su Turistička organizacija opštine Veliko Gradište i Mesna zajednice Kusiće.

Iako je, zbog loših vremenskih uslova, prvi deo manifestacije u Kusiću otkazan, ni izlagači ni brojni posetioci nisu odustali od druženja i dobrog provoda pa je tako u ponedeljakVelikom Gradištu, predsednik opštine, Dragan Milić, svečano otvorioovogodišnji Festival cveća i medaPoželevši prisutnima uspešnu manifestaciju i dobar plasman proizvoda izlagačima, predsednik je izrazio nadu da će se ova manifestacija, kao ideja, proširiti na čitavu Srbiju, a Kusiće i Veliko Gradište obogatiti svoju ponudu i privući još veći broj zainteresovanih učesnika. Ovaj festival koji prati prvomajske praznike svake godine poseti nekoliko hiljada ljubitelja cveća i turista koji praznike provode na Srebrnom jezeru.

Nakon simpatičnog nastupa najmlađih učesnika iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ i Folklornog društva Osnovne škole “Miša Živanović“ iz Srednjeva, organizatori su vrednim izlagačima za najlepše ukrašene štandove sa cvećem dodelili tri nagrade. Prvu nagrada otišla je Veri Ranić iz Kisiljeva, druga Vojčetu Marjanoviću iz Kusića dok je treća pripala Centru “Flora“, takođe iz Kusića. Iz sela cvećara ali i dobrih medara, za najlepši štand sa pčelinjim proizvodima izabran je štand proizvođačaMiodraga Rajčića, a drugo mesto zaslužio je Boban Živković.

Pored cveća i meda, na štandovima ove izložbeno-prodajne manifestacije, našle su se i rukotvorine starih zanata poput grnčarije, starinskih slatkiša i raznih suvenira…

Prva manifestacija pod nazivom „Dani cveća“ održana je u Kusiću, selu poznatih i uspešnih cvećara, i od tada se održava svake prve nedelje u maju. Manifestacija je prerasla u “Festival cveća i meda“a poslednjih godina se održava i u Velikom Gradištu.


1. mesto za štand sa cvećem


2. mesto za štand sa cvećem


3. mesto za štand sa cvećem

  
1. mesto za štand sa pčelinjim proizvodima               2. mesto za štand sa pčelinjim proizvodima

Related Articles

Close