Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTI

Veliko Gradište: Pripreme za evropsko prvenstvo u veslanju i promocija Srebrnog jezera

Evropsko prvenstvo u veslanju se približilo. Srpska reprezentacija je zbog bolesti i prehlada dosta oslabljena. Na Srebrnom jezeru završne pripreme sprovode oni od kojih se očekuju da se bore za medalje – dubl skul (Marjanović – Filipović).  Njih je u subotu, 24. maja, posetio predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, koji im je poželeo da nas obraduju medaljama.

veslaci na srebrnom jezeru

–  Srebrno jezero je godinama mesto na kome se pripremaju najbolji veslači Srbije. Doneli su našoj zemlji puno medalja. Nadam se da će nas sledeće nedelje, ovi momci obradovati bar još jednom – istakao je Dragan Milić.

Član selektorske komisije VSS Dejan Guslov, zahvalio se predsedniku Miliću i istakao da je konkurencija izuzetno teška, ali da momci rade odlično.

–  Naš prvi cilj je plasman u finale. Konkurencija nikad nije bila teža na evropskim prvenstvima. Verujem u ove momke, dubl skul je naša najiskusnija posada, dok dvojac u ovom sastavu debituje na najvećem evropskom takmičenju – rekao je Dejan Guslov.

Pažnju velikog broja medija na Srebrnom jezeru izazvao je legendarni fudbaler Partizana, Mateja Kežman, koji je postao promoter Srebrnog jezera.

–  Video sam ove momke pre par godina na Adi, bili su mladi a sada su postali pravi divovi. Svaka im čast, veslanje je jedan od najtežih sportova. Žao mi je što na EP zbog povrede neće nastupiti Nikola Stojić, koga znam još iz vremena dok sam igrao u Partizanu. Momcima želim da na dostojan način prezentuju Srbiju i bar malo obraduju naš narod koji je prethodne nedelje imao težak period. A sportisti su uvek ti koji mogu najviše da obraduju sve u zemlji – istakao je Kežman, koji je sa direktorkomTurističke organizacije Veliko Gradište, potpisao ugovor o promociji prelepog Srebrnoj jezera.

 

 

Related Articles

Close