Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTI

Veliko Gradište: Priznanja najvrednijima za najlepše uređeno dvorište

Veliko Gradište je oduvek negovalo tradiciju lepo uređenih parkova, šetališta ali i okućnica i dvorišta. Danas, kao popularnaturistička destinacija poznata po Srebrnom jezeru, ali i duhu prošlosti koju je ovaj simpatični gradić sačuvao, opština se trudi da očuva sliku mirnog mesta, ušuškanog u zelenilo i cveće, prijatnog oku posetilaca i građana.

Svako proleće opština organizuje akciju uređenja grada i pripreme za predstojeću turističku sezonu, pa tako pored redovnog uređenja javnih površina i objekata, poziva i građane da se priključe akciji uređenjem svog zelenog prostora. Opština je ove godine odlučila da, u okviru aprilske akcije, nagradi najvrednije učesnike koji su svojim idejama i trudom doprineli privlačnijemizgledu našeg grada, uredivši svoja dvorišta i balkone.

Kako za balkone ovaj put nije bilo prispelih prijava, Komisija je među maštovito ozelenjenim baštama izabrala dve, jednako privlačno uređene, vlasnika Vesne Rajičić i Zorana Stankovića. Da pri teškom zadatku izbora najboljeg nije pogrešila,potvrdila su i ranija priznanja vrednim vlasnicima za učešće u sličnim akcijama. Simbolične nagrade i plakete ponosnim “baštovanima“ uručio je predsednik opštine, Dragan Milić, u prisustvu direktorke Turističke organizacijeDajane Stojanović, na prijemu organizovanom povodom njihovog izbora, naglasivši da opština na ovaj način želi da podstakne građane i podigne svest o našoj okolini.

   

   

Related Articles

Close