Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTI

Golubac i Veliko Gradište kao stvoreni za film

Budući svetski filmski hitovi mogli bi da budu snimani u Golupcu i Velikom Gradištu. Ove opštine su na regionalnoj konferenciji „Pripremanje Dunava za glavnu ulogu u filmovima“, održanoj u Beogradu u organizaciji Srpske filmske asocijacije, dobile potvrdu da su filmu naklonjene sredine.

Serifikate „Film Friendly“ dobili su i opština Bač, Boljevac, Beočin, Kladovo, Loznica, Majdanpek, Negotin, Novi Sad, Pećinci, Ruma, Sremski Karlovci i Vršac. Time je završen drugi krug „Film Friendly“ sertifikacije.

Prema rečima Ane Ilić, izvršne direktorke Srpske filmske asocijacije, sertifikovani gradovi i opštine ispunili su zahteve u pogledu uvodjenja propisane procedure i cenovnika za izdavanje dozvola za snimanje na lokacijama i formirali bazu lokacija koje su pod njihovom nadležnošću, a koje su realno dostupne za filmske produkcije.

Regionalna konferencija je deo projekta „Pripremanje Dunava za glavnu ulogu u filmovima“ koji Srpska filmska asocijacija sprovodi uz finansijsku pomoć Evropske unije i Austrijske razvojne agencije, u partnerstvu sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj, Turističkom organizacijom Srbije, Gradom Smederevo, SIEPA i Cinema City festivalom.

Izvor: Boom93

Related Articles

Close