Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTI

Požarevac: Bogat program sa manjim budžetom

Sportsko-turistička manifestacija LJKI, 51. po redu, biće održana 5., 6. i 7. septembra u Požarevcu, a ovogodišnji budžet iznosiće oko 13 miliona dinara, što je za 5 miliona manje u odnosu na prošlu godinu.


Predsednik Organizacionog odbora LjKI, Aleksandar Đokić, najavio je bogat program sa mnogo manjim budžetom u odnosu na protekle godine. On kaže da su javne nabavke za prateće manifestacije u toku, i da se one završavaju sredinom avgusta.

“Iz budžeta za ovogodišnje igre biće izdvojeno oko 13 miliona dinara, što je za 5 miliona manje nego predhodne godine”, rekao je Đokić.

Karneval će biti održan 30.avgusta, dok je dečiji karneval zakazan za 31. avgust.

U sklopu pratećih manifestacija, biće održan dobrotvorni koncert, posvećen čuvenom kompozitoru Novici Uroševiću Purci koji je preminuo 2009.godine. Sakupljena sredstva će biti iskorišćena za podizanje biste u njegovom rodnom selu Drmno. Na koncertu će nastupiti pevači koji su izvodili njegove pesme.

Ono što, po Đokićevim rečima, za sada nije poznato je ko će otvoriti 51. Ljubičevske konjičke igre, ali i dodaje da je upućen poziv predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, na čiji odgovor se još uvek čeka.

Đokić je takodje napomenuo da će predložiti izabranim izvođačima da se odreknu 10 odsto svog honorara, na ime pomoći poplavljenim područijima.

Upravnik Hipodroma i vitez, Ivan Stanković je rekao da se za sada u takmičarskom delu prijavilo 22 višebojaca.

Izvor: Hit radio

Related Articles

Close