Crea sito
INFOLOKALNE VESTI

Braničevski okrug: „Seča“ struje i za dug od 100 dinara

PD EPS Snabdevanje danas kreće u prinudnu naplatu prema 100.000 domaćinstava koja duguju za struju zaključno sa novembrom prošle godine. Koliko će ovim potezom biti obuhvaćeno domaćinstava u Braničevskom okrugu nismo uspeli da saznamo ni u Elektromoravi Požarevac, ni u centrali EPS Snabdevanje.

Privredno društvo EPS Snabdevanje rešilo da krene u prinudnu naplatu prema 100.000 domaćinstava koja duguju za struju

Privredno društvo EPS Snabdevanje rešilo da krene u prinudnu naplatu prema 100.000 domaćinstava koja duguju za struju

Ukupan dug gradjana i privrede iznosi oko 20 milijardi dinara, pa je nejasno zašto su na meti samo domaćinstva, dok je privreda koja duguje 17 milijardi i to uglavnom najveća srpska preduzeća kao i ona u restruktuiranju, odložena za jesenje dane.

Koliko će u EPS-u biti nemilosrdni prema gradjanima dužnicima pokazuje i činjenica da će i oni koji duguju svega 100 dinara biti obuhvaćeni isključenjima, dok će preduzećima za koja važi i rok zastarevanja od tri godine, biti tolerisan veći dug.

Dužnici koji sada plate zaostale račune, prema rečima direktora EPS snabdevanja Željka Markovića, ne mogu da izbegnu privatne izvršitelje. “Predmeti za izvršenje su već otišli i njih, pored toga, očekuju i kamate, ali i troškovi izvršenja koji su fiksni – 4.200 dinara za sve dugove do 30.000 dinara, a posle toga idu po skali objavljenoj u „Službenom glasniku“, naveo je Marković.

Izvor: Fonet

Related Articles

Close