Crea sito
INFOLOKALNE VESTI

Izbori za nacionalne savete 26. oktobra

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina biće održani 26. oktobra, najavila je juče potpredsednica Vlade Kori Udovički i pozvala sve predstavnike nacionalnih manjina da se upišu u posebne biračke spiskove.

Udovički je na konferenciji za novinare rekla da će ti spiskovi biti privremeno zaključeni 18. avgusta, a izbori će biti raspisani dva dana kasnije, 20. avgusta.  Objasnila je da predstavnici nacionalnih manjina mogu da se upišu u posebne biračke spiskove do 17. avgusta kada je poslednji dan, a 18. se zatvaraju spiskovi i na osnovu upisanog broja biće odredjeno da li će izbori biti sprovedeni direktnim glasanjem ili elektorskom metodom.

Pripadnike nacionalnih manjina koji su već upisani u biračke spiskove, Udovički je pozvala da provere da li je sa njihovim upisom sve u redu.

U Braničevskom okrugu pripadnici vlaške nacionalne manjine glasali su za svoj Nacionalni savet. Najviše Vlaha živi u Petrovcu na Mlavi.

Posle prvih izbora za nacionalne savete održanih 2010 godine, za predsednika Nacionalnog saveta Vlaha izabran je čelnik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević.

Izvor: Boom93

Related Articles

Close