Crea sito
INFOLOKALNE VESTIVESTI

Požarevac: Obuka za osuđena lica

U prostorijama KPZ „Zabela“, u četvrtak 30. oktobra, biće organizovana svečana dodela Uverenja nakon završenih obuka osuđenih lica. Obuke je organizovao Centar za kontinuirano obrazovanje odraslih, koji čini organizacionu jedinicu Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac.

IlustracijaIlustracija

Obuke su organizovane u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, hemija, nemetali i grafičarstvo, mašinstvo i obrada metala i šumarstvo i obrada drveta. Obuke su izvodili nastavnici Poljoprivredne, Ekonomske, Tehničke škole Kostolac i stručni saradnici van obrazovnih ustanova.

Obuhvaćeno je 176 polaznika, koji su se opredelili za obuku za elektrolučno zavarivanje, za argonsko zavarivanje, obuka za zavarivanje CO2, za tehniku štampanja sitoštampom, obuka za izradu i montažu nameštaja od pločastog materijala, za gajenje ranog povrća u zaštićenom prostoru, za proizvodnju raznih vrsta hleba, izradu bureka, kao i obuka za izradu lisnatog testa i kora.

Pojedine obuke su još u toku, a 50 polaznika prve grupe dobija Uverenja o završenoj obuci za tehnike štampanja sitoštampom, izradu i montažu nameštaja od pločastog materijala, gajenje ranog povrća u zaštićenom prostoru, proizvodnju raznih vrsta hleba, izradu lisnatog testa i kora.

Dodeli Uverenja prisustvovaće upravnik KPZ Zabela, mr Dejan Novaković, sa saradnicima, direktor Poljoprivredne škole Vidoje Vukašinović, nastavnici teorijske nastave iz navedenih škola i zaposleni KPZ Zabela koji su praktično obučavali polaznike.

Svečana dodela Uverenja za završenu obuku osuđenih lica zakazana je za 12 časova u prostorijama KPZ „Zabela“.

Izvor: Boom93

Related Articles

Close