Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

Veliko Gradište: Uspešan prvi korak u bezbednom rukovanju pištoljem (FOTO)

U prostorijama Aikido kluba „Pinkum“, koje se nalaze u Velikom Gradištu, u neposrednoj blizini Dunava, juče je tridesetak polaznika prisustvovalo jednodnevnom međunarodnom seminaru posvećenom bezbednom rukovanju pištoljem.

ebranicevo - slika vesti

Seminar je vodio Željko Vujčić, vodeći instruktor praktičnog pucanja, a u radu su mu pomagali instruktori iz požarevačkog Kluba praktičnog pucanja „Grom“.

Ovaj početni nivo obuke, koji se sastojao iz dva dela – teoretskog i praktičnog, prošli su ljudi iz Beograda, Pančeva, Jagodine, Rume, Kučeva, Požarevca i Velikog Gradišta, kao i gost iz Skoplja.

Zajedničko za sve učesnike seminara je to da se bave nekom od borilačkih veština, a većina se bavi i profesijama u kojima je neophodno pravilno korišćenje oružja.

Seminaru su prisustvovali i instruktori Kapap-a u Srbiji – Dejan Mikić i Dušan Radojković, treneri ving čuna iz Požarevca, a zanimljivo je da je među učesnicima bila i jedna dama, Bojana Vukotić iz Beograda.

Na prvom nivou obuke, učesnici su mogli da steknu osnovu za kasnije napredne kurseve praktičnog i borbenog načina pucanja bojevom municijom u streljani, a bio je obavezan i za instruktore Kapap-a.

Domaćin ovog uspšenog seminara u prelepom ambijentu kluba „Pinkum“, koji vizuelno predstavlja spoj dve kulture – srpske i japanske, ali sa merom i stilom uklopljene u jednu celinu, bio je Saša Stanojević, majstor aikidoa.

Svi učesnici su posle završetka rada poneli pozitivne utiske i većina je potvrdila da će prisustvovati i sledećem seminaru sa ciljem da usavrše veštinu rukovanja oružjem, ali da to rade na bezbedan način.

Ekipa portala eBraničevo je bila prisutna u Veliko Gradištu i na fotografijama zabeležila deo jučerašnje atmosfere.

Možda vas naša foto galerija navede da se i vi priključite nekom od sledećih ovakvih događaja.

Pored savladavanja jedne nove atraktivne veštine, garantujemo vam i dobro druženje.

Izvor: eBraničevo

Related Articles

Close