Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

Golubac: U Dobri vukovi na nišanu na 14. manifestaciji „Susret sa vukom“.(FOTO)

Lovci Lovačkog udruženja „Jelena“ iz Kučeva, sekcija iz Turije, učestvovali u hajci na vukove i takmičili se u kuvanju lovačkog gulaša u Dobri na 14. manifestaciji „Susret sa vukom“.

U  organizaciji LU „Kuna“, Nacionalnog parka „ Đerdap“, mesne zajednice Dobra i Turističke organizacije  opštine Golubac održana je 14. turističko-lovna manifestacija ,,Susret sa vukom’’.

Hajka na vukove ali i druge  predatore, kao što su šakali i lisice, organizovana je  na lovnim  terenima Nacionalnog parka ,,Đerdap’’.

Učešće je uzelo oko 250 lovaca iz opštine Golubac i njihovih gostiju, ali nakon četiri sata hajke, lovci su ostali bez odstreljene divljači odnosno trofeja.

Među učesnicima u Dobri bili su i lovci lovačkog udruženja „Jelen“ iz Kučeva, lovačke sekcije iz Turije, Ljubiša Vojić i Ismet Ahranović.

Sastavni deo manifestacije bilo je i takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša. Nadmetalo se više  od  dvadeset poznatih kulinara, a pobednički gulaš  je skuvao Svetislav Krstić iz Dobre, dok su drugo i treće mesto ravnopravno podelili  Saša Zarić i Milica Rajković.

Izvor: eBraničevo

Related Articles

Close