Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

KOSTOLAC: Od sutra pojačane blokade na svim prilazima ka gradu od 6 do 18 časova(VIDEO)(FOTO)

Radnici izdvojenih preduzeća iz Privrednog društva “TE-KO Kostolac” i jutros su od šest do osam sati kamiionima i mehanizacijom držali u blokadi sve prilaze kostolačkim termoelektranama i površinskom kopu rudnika uglja “Drmno”.

10952846_609977229137914_3088192630862596328_n

Četvrti dan protesta radnika izdvojenih preduzeća donosi barikade na kostolačkim putevima od 6 do 18 časova. Građani će prolaz imati na svaka dva sata u periodu od 30 minuta.

[sz-youtube url=“https://youtu.be/iGTvA6xYkuM“ /]

Blokada ne važi za vozila hitne pomoći, vatrogasce, novinare… potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Borislav Nikolić, predsednik sindikata “Autotransporta“ i vođa protesta čiji je zahtev vraćanje u matičnu kompaniju (EPS).

Prema grubim procenama, više od hiljadu radnika kostolačkih preduzeća, nakon jutarnjih barikada od 6 do 8 časova, mirno je prošetalo gradom u pratnji policijske ekipe.

Polazna tačka bila je zgrada kostolačke kompanije, kada je kolona nastavila da se kreće ka Hali sportova i na kraju, sa kraćim zadržavanjem ispred zgrade Gradske opštine Kostolac, zaustavila  se ponovo ispred Direkcije PD „TE-KO Kostolac“ gde se nastavljaju protestido 15 časova.

[sz-youtube url=“https://youtu.be/YWgsmyGH428″ /]

Sindikati ovih preduzeća najavili su radikalizaciju protesta. Međutim, mada ne odustaju od osnovnog zahteva, proširenje blokade na 24 sata odložili su do petka.

Kako nam je juče potvrdio Borislav Nikolić, on se telefonski čuo sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem koji je obećao da će se na sednici Vlade Srbije u četvrtak, 26. marta razgovarati o položaju i sudbini ovih preduzeća izdvojenih pre deset godina iz Privrednog društva “Termoelktrane i kopovi“ Kostolac.

Ministar Aleksandar Antić najavio je dolazak u “Autotransport“ Kostolac odmah nakon sednice Vlade u petak, 27. marta sa odlukom o daljem funkcionisanju 4 izdvojena preduzeća, mogućem povratku ili nekom drugom rešenju.

Za vreme protestne šetnje nije bilo incidenata, a kako se kolona kretala trotoarima, saobraćaj nije bio obustavljen.

Autor: M.L.

Foto: eBraničevo/Video: Bojan Marinković

Related Articles

Close