Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Završna radionica projekta “Studije za podizanje obale zaštite močvarnog područja Divič-Požežena“

U velikoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište, u petak 24. aprila, sa početkom u 12 časova biće održana završna radionica projekta „Studije za podizanje obale zaštite močvarnog područja Divič-Požežena“.

OpstinaVelikoGradiste1_2014-08-02

 

Projekat ima za cilj da identifikuje pristupe i sisteme zaštite od prirodnih i tehnoloških rizika u zaštićenom močvarskom pograničnom području Dunava, dok su se partneri iz Rumunije bavili rešavanjem problema neuređene obaloutvrde i pronalaženjem rešenja.

Osnovna aktivnost opštine Veliko Gradište bila je pronalaženje najboljeg rešenja za sistem za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji ove opštine. Tokom projekta, pored planirane projektno-tehničke dokumentacije, pripremljen je Plan održivog razvoja turizma u pograničnom području Rumunija-Srbija.

Projekat se realizuje od 26. aprila 2013. godine i sprovodi se do 25. aprila ove godine.

Ukupna vrednost projekta iznosi 637.700 evra, od čega je za partnera iz Rumunije opredeljeno 484.080 evra, dok je za opštinu Veliko Gradište ovaj iznos 153.620 evra.

Ovaj projekat podržala su nadležna ministarstva, kao i republičke i regionalne institucije iz oblasti zaštite životne sredine i turizma.

Izvor:SO VG

Related Articles

Close