Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

KUČEVO: Održana peta tradicionalna lovačko-turistička i kulinarska manifestacija

U organizaciji Lovačkog  udrženja “Jelen“, a pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, u ovom gradu na Peku održana je peta tradicionalna lovačko-turistička i kulinarska manifestacija u kuvanju lovačkog gulaša. Učešće je uzelo 22 ekipe, od kojih je najviše bilo domaćina i  njihovih podružnica u okviru sekcija, a među njima je bilo i gostiju iz opštine Petrovac na Mlavi i Boljevac.

degustacija gulasa na gulasijadi u Kucevu

Zahvaljujući pomoći opštine Kučevo, ova manifestacija je dobro organizovana, a najveći  udeo u ovome dali su i sami lovci. Kuvalo se oko  5 sati kada su zatim tročlanom žiriju za ocenjivanje, na čelu sa predsednikom Vlastimirom Babićem, dati uzorci skuvanog gulaša. Žiri je bio na slatkim mukama da proba sve i bude što objektivniji. Pobednik ovogodišnje pete  po redu lovačko – turističke i kulinarske manifestacije  „Gulašijada“ je ekipa Lovačke sekcije Radenka, drugo mesto pripalo je ekipi Lovačke sekcije ,,Kučevo 1’’, a treće mesto osvojila je ekipa iz Kučajne. Bodovanje se vršilo po izgledu, ukusu i izvornosti skuvanog gulaša.

specijlano priznjanje za najuredjeniji stand na gulasijadi

Pobedničkim ekipama  uručeni su pehari, medalje i zahvalnice kao i plakete najstarijoj ekipi iz Duboke i ekipi iz Voluje koja je imala najlepše uređeni štand na ovoj manifestaciji, a uručio ih je predsednik LU „Jelen“ Kučevo, Darko Blagojević.

Izvor: Radio Požarevac

Related Articles

Close