Crea sito
HRONIKALOKALNE VESTIVESTI

POŽAREVAC: Eksplodirao strujomer u Tržnom centru “Novi dom“ teško povređen D.S. (28) radnik „Elektromorave“

Radnik požarevačke „Elektromorave“, Dejan Stokić(28) iz Požarevca zadobio je teške telesne povrede kada je jednom lokalu u požarevačkom Tržnom centru “Novi dom“ priključivao strujomer, koji je, iz za sada nepoznatih razloga eksplodirao.

Kako nam je rečeno u policiji, Dejan Stokić sa svojim kolegom iz Elektromorave Milošem Miljkovićem, u petak došao je u navedeni Tržni centar da jednom lokalu priključi električno brojilo. Na kraju završetka posla, negde, oko 13:30 časova, prilikom priključivanja brojila na električni napon, iznenada je sevnula varnica, a „strujomer“ marke „Iskra“ je tada eksplodiralo.

Tom prilikom elektromonter je zadobio teške telesne povrede u vidu opekotina lica, tela i ruku. Dejanov kolega Miloš, koji je ostao nepovređen, odmah je došao do njega, pokušavajući da mu pomogne i da ga smiri, jer je ovaj usled velikih bolova zapomagao. Miloš je brzo pozvao hitnu pomoć, koja je za nekoliko minuta stigla i povređenog radniha prevezla u bolnicu.

Dok je hitna pomoć vozila Miloša u bolnicu, na lice mesta stigla je policija, inspektori rada i radnici  Elektromorave. Urađen je uviđaj a dežurni tužilac je naredio da se uradi veštačenje, kako bi se utvrdio  uzrok nesreće. Miloš je u bolnici primljen na odeljenje hirurgije gde ga je dežurni hirurg Nenad  Davidović  opservirao. On je rekao da je pacijent zadobio teške telesne povrede po licu, telu i rukama,  u vidu  opekotina drugog stepena, i da se pacijent ne nalazi u životnoj opasnosti.

Pacijent je primljen oko 14 časovo i odmah je opserviran. Zadobio je opekotine prvog i drugog stepena i nalazi se u stabilnom stanju, gde mu život nije ugrožen. Ostaće na našem odeljenju, gde će se pratiti njegovo stanje. – rekao je dr Davidović.

U policiji nam je rečeno da će, nakon veštačenja i utvrđivanja da li je do eksplozije došlo zbog neispravnosti električnog brojil ili zbog greške radnika, odlučiti o daljem postupanju. Penzionisani radnik Elektromorave Dragan S., koji je i sam „goreo“ na radnom mestu, kaže da je taj Tržni centar „veoma komplikovan za rad“, jer se tu mnogi korisnici nelegalno i nestručno priključuju na mrežu, na razne načine kradu struju i rade druge nedozvoljene radnje, pa radnicima koji tu dođu na intervenciju to pravi mnoge probleme. On sumnja da je i u ovom slučuju do eksplozije brojila došlo iz razloga koje je naveo.

Izvor: Novine okrug

Related Articles

Close