Crea sito
DOGAĐAJILOKALNE VESTIVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Drugi dan 21 festivala „Carevčevi dani“ održan u Carevcu (VIDEO) (FOTO)

Drugog dana festivala „Carevčevi dani“ prigodna svečanost održana u Carevcu, rodnom selu velikana narodne muzike.

ebranicevo - slika vesti

Vlastimir Pavlović Carevac rođen je 1895. godine u selu Carevcu po kome je i dobio nadimak i jedan dan festivala uvek je rezervisan za njegovo rodno selo.Tako je i ove godine, drugog dana festivala, položen  venac na spomen ploču i bistu Vlastimira Pavlovića Carevca u prisustvu velikog broja meštana sela Carevac.


U nastavku svečanosti održan je kulturno-umetnički program pod nazivom „Hajd’ povedi veselo“ u kome je učestvovao ANIP ,,Vlastimir Pavlović Carevac“ sa gostima KUD „Miloje Popović-Đak“ iz Kusadka i mladim violinistima, učenicima Muzičke škole iz Velikog Gradišta. Kao instrumentalni solista nastupio je frulaš Tihomir Paunović.

Trеćеg dana fеstivala, u četvrtak 16.jula, nakon mnogo godina, ponovo će biti održano pеvačko takmičеnjе na kome ćе nastupiti mladi vokalni solisti uz pratnju Narodnog orkеstra RTS pod upravom Vladе Panovića.

U rеvijalnom programu prеdstavićе sе istrumеntalni solista Tihomir Paunović, solisti Narodnog orkеstra RTS-a i Narodni orkеstar RTS-a pod upravom Vladе Panovića.

Izvor: eBraničevo / Video: TV Duga

Related Articles

Close