Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Održan 7. Međunarodni požarevački karneval! (FOTO)

Obraćanjem organizatora koji su pozdravili posetioce, volontere i učesnike, svečano je otvoren sedmi Međunarodni karneval u Požarevcu.

ebranicevo - slika vesti

Karneval je počeo nastupima najmlađih Požarevljana iz vrtića „Bambi“, a sledila su ih deca iz osnovne škole „Kralj Aleksandar I“. Svoje tačke izvelo je ukupno 25 prijavljenih grupa, iako je prethodno najavljen nastup nešto više karnevalskih grupa.

Među njima su bile i gostujuće grupe iz Makedonije, Turske i Bugarske. Osnivač i predsednik Evropske federacije karnevalskih gradova Henri Van Der Kron ove godine nije bio na karnevalu, a gradonačelnik Miomir Ilić je ključeve grada uručio Josipu Silovu, potpredsedniku pomenute federacije. Karneval je ove godine po prvi put odvojen od Ljubičevskih konjičkih igara i planira se kao zaseban budući brend grada uz LJKI.

Nakon svečanog prijema i uručivanja zahvalnica učesnicima ovogodišnjeg karnevala u Gradskom zdanju u Požarevcu, otvoren je ovogodišnji sedmi po redu Međunarodni karneval.

U karnevalskoj povorci, osim velikog broja naših i inostranih karnevalskih grupa učešće su uzeli mališani iz vrtića i učenici iz osnovnih škola. Predsednik Evropske federacije karnevalskih gradova Henri Van Der Kron ove godine nije bio na karnevalu, pa je ključeve Požarevca, gradonačelnik Miomir Ilić, ovog puta uručio Josipu Silovu, potpredsedniku Evropske federacije karnevalskih gradova.

Po završetku defilea, usledio je nastup Baletskog studija „Amadeus“, a nakon toga Požarevac je u duhu današnjeg šarenila, obasjao i vatromet.

Izvor: TV Viminacium / Foto: eBraničevo – Hit radio

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close