Crea sito
HRONIKAPETROVACVESTI

DETALJI UBISTVA UČITELJICE U PETROVCU: Rasporio učiteljicu pred đacima zbog Fejsa (VIDEO)(FOTO)

Vladica Tošić (50), harmonikaš i sportski radnik iz Petrovca na Mlavi, ubio je juče nožem svoju bivšu suprugu Brankicu (48) ispred dvorišta Osnovne škole „Bata Bulić“ u tom gradu jer je tvrdio da je ona u vezi sa drugim muškarcem, zbog čega nije želela da mu se vrati.

vladica
Vladica i Brankica iz srećnijih dana

Zločin se dogodio oko devet sati, naočigled dece koja su u to vreme bila na velikom odmoru. Sumnja se da je Vladica duže vreme planirao zločin, a pre tragedije uhodio je i maltretirao Brankicu, koja je radila kao učiteljica u školi.

Prijavila ga za pretnje

Izvor iz istrage navodi da je i ranije bilo prijava za nasilja u porodici i da je svaki put intervenisala policija. Kod Tošića je prethodnih dana intervenisala policija zbog Brankičine prijave za zlostavljanje i pretnje. Tada mu je policija oduzela oružje, a tužilaštvo se nakon saslušanja izjasnilo da nema krivičnog dela.

Brankica je proletos ostavila Vladicu, sa kojim ima punoletnog sina, i preselila se kod koleginice, koja je i bila svedok krvavog pira. Kada su se rastali, Vladica je u dvorište svoje kuće pozvao sina, Brankicu i petoro komšija i saopštio im da ga ona napušta zbog drugog muškaraca, žandarma sa kojim je u vezi. Tada je rekao da je istukao Brankicu, da je spreman da pređe preko svega jer je i dalje voli i želi da žive zajedno.

Ispričao je da mu je te večeri kada je tukao prošlo kroz glavu da ubije nju, sina, pa sebe. Brankica mu je odgovorila da je lepo što je voli, ali da ona više ne voli njega. Nakon toga se spakovala i otišla. Sin je otišao da živi kod drugara – rekle su nam komšije Tošićevih i naglasile da je Vladica bio strog i da je često maltretirao svoju porodicu.
Brankičin i Vladičin sin M. T. nam je rekao da mu je veoma teško i da ne može da priča sa nama, a da je tačno sve što su nam komšije ispričale.

Zločin se desio za vreme velikog odmora: OŠ „Bata Bulić“
Zločin se desio za vreme velikog odmora: OŠ „Bata Bulić“

Teško mi je. Zadesila me je velika tragedija. U šoku sam, ne znam gde se nalazim – rekao nam je sin ubijene.
Kako saznajemo, zločin se dogodio u trenutku dok je Brankica za vreme velikog odmora sedela sa dve koleginice ispred školskog dvorišta. U jednom trenutku, Vladica se pojavio iza njih, a Brankica je počela da beži. Međutim, posle samo četiri metra sustigao je pomhnitali Vladica i isekao je nožem od vrata do srca! Tada su Brankičine koleginice počele da beže i dozivaju policiju, a deca su u panici počela da beže i histerično vrište. Za to vreme, Vladica je pobegao.

Neka deca su videla šta se dogodilo, dok su drugi videli samo kako ona pada. Ta deca su pritrčala učiteljici, ugledala jeziv prizor i čula kako krklja govoreći: „U pomoć, zovite policiju.“ Osoblje škole je odmah decu vratilo u učionice, a po odlasku kući su obavili razgovor sa psihologom – priča roditelj jednog učenika četvrtog razreda.

Mesto zločina
Mesto zločina

Vladici je ovo drugi brak, a iz prethodnog ima ćerku. Komšije kažu da je prethodnu suprugu ostavio zbog Brankice, u koju je bio ludo zaljubljen. Oni navode da je bio patološki ljubomoran, te da ih njegov krvavi pir nije previše iznenadio jer je govorio da će Brankica biti njegova ili ničija.

“Brankica je bila omiljena učiteljica, vodila je razred IV/1. Čim se ovo desilo, nastava je obustavljena i neće je biti do ponedeljka. Odmah smo imali sednicu nastavničkog veća, a sad imamo sastanak tima za reagovanje u kriznim situacijama kako bismo pružili psihološku pomoć istraumiranim đacima“, kazala je direktorka.

Priveden, pa pušten

Policija je Vladicu pronašla nakon duže potere na putu za Kučevo, u prevrnutom automobilu. Bio je u teškom stanju, a sumnja se da naneo sebi više ubodnih rana u predelu stomaka i ramena. Vladici se lekarska pomoć ukazuje u bolnici u Petrovcu na Mlavi. Kako sazanjemo, u momentu zločina, Vladica je bio pijan. On je pre zločina bio priveden u policiju zbog pucnjave iz pištolja za koji nije imao dozvolu. Kako saznajemo, on je u 4 ujutru ispalio više hitaca u vazduh, nakon čega je došla patrola policije, koja je kod njega našla dva pištolja za koje nije imao dozvolu. Priveden je, ali je nakon saslušanja pušten, a nekoliko sati nakon toga ubio je Brankicu.

Izvor: Alo / Srbija danas Video: Moja Beogradska

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

1 thought on “DETALJI UBISTVA UČITELJICE U PETROVCU: Rasporio učiteljicu pred đacima zbog Fejsa (VIDEO)(FOTO)”

Close