Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Davorin Živković po peti put vitez Ljubičeva (VIDEO)

Na hipodromu u Požarevcu proglašenjem viteza Ljubičeva sinoć su završene ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre koje su okupile najpoznatija grla iz naše zemle i više desetina hiljada gostiju.

Pobednik po peti put: Davorin Živković

Tri dana u Požarevcu je sve vrvilo od topota i vriske rasnih konja. Počelo je sa defileom i izložbom konja, preskakanjem prepona, kasačkim i galopskim trkama a završilo se u svetu jedinstvenim ljubičevskim višebojom na kome su se takmičari na odabranim konjima nametali u gađanju strelom, topuzom i kopljem, seči sabljom i kurirskom jahanju.

Pobednik je Davorin Živković kome je ovo peto osvajanje ovog tofeja. Njemu je gradonačelnik Požaevca Miomir Ilić uručio crveni viteški plašt, sablju i novčani iznos nagrade od 400.000 dinara.

Ponosan sam što sam po peti put postao pobednik ljubičevskog višeboja. Zasluga pripada i mom konju koji je pripomogao da dođem do pobede. I sreća mi je ovoga puta bila više naklonjena nego drugim takmičarima, rekao je Davorin Živković.

Dogodine na preuređenom hipodromu
Primetno je da je na manifestaciji bilo manje gosiju nego lane iako su se organizatori, Konjuičko duštvo ,,Knez Mihajlo“, Turistička organizacija i grad Požarevac, trudili da manifestaciju obogate raznovrsnim sadržajima, počev od karnevala do raznih koncerata, izložbi i poseta znamenitostima grada.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić rekao je da će odmah po završetku ovogodišnjih igara početi izrada projekta za rekonstrukciju hipodroma i da će 53. manifestacija biti održana u novom ruhu. Završetku igara prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je najmlađim učesnicima igara, deci do 7 godina starosti koji su na konjima izvodil irazličite akrobacije, uručio prigodne poklone.

Ljubičevske konjičke igre koštale su 18,5 miliona dinara od kojih je budžet grada obezbedio 1o,5 miliona.

Izvor: Blic / Video: TV Duga

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close