Crea sito
HRONIKAPETROVACVESTI

TRAGEDIJA NA IGRANCI U ITALIJI: Srce Siniše Špirića (Kiki) iz okoline Petrovca nije izdržalo veselje(FOTO)

Oko 20 časova, u subotu  na Svetog Arhanđela Mihajla u Vićenci na Narodnoj Igranki u organizaciji Srpske kulturne zajednice “ Arzinjano “, preminuo je Siniša Špirić – zvani “ Kiki”, rodom iz mesta Čondin kod Petrovca na Mlavi.

IGRANKA-SRCE

Siniša Špirić je već duže vreme živeo u mestu Kiampo, kao i više stotina drugih srpskih porodica koje su u ovom italijanskom gradiću regije Veneto, našli zaposlenje i povoljne uslove za život sa svojim porodicama.

Doznajemo i to da je pod pritiskom stresnog života već imao zdravstvenih problema i intervencija na srcu,ali i da je voleo društvo, veselje i pesmu, naročito u krugu članova svoje porodice.

Oko 19 sati i 20 minuta, u punom jeku veselja i pesme Špiriću je pozlilo, odmah je obustavljeno veselje i položen je na sto. Pozvana je i hitna pomoć kojoj je trebalo desetak minuta da stigne, ali su veoma brzo utvrdili da za njega više ništa ne može da se učini. Ubrzo nakon toga su pristigli i predstavnici policije da zvanično utvrde sled događaja i sprovedu uviđaj na licu mesta, u razgovoru sa članovima njegove najuže porodice, očevicima i predstavnicima organizatora manifestacije.

igranka

Na ovoj Narodnoj igranci koja je trebala da bude najmasovniji zabavni skup ove vrste u Italiji, nastupio je izuzetno poznat i tražen orkestar harmonikaša Borka Radivojevića, koji je vidno potrešen događajem rekao je:

“ Ovako nešto tragično mi se nikad nije dogodilo, zaista zastrašujuća situacija! Sinišu sam lično poznavao izuzetno dobro, iz istog smo kraja, još uvek ne mogu da verujem da je preminuo u trenutku kad smo se trudili da našim zemljacima makar ove večeri prenesemo radost i atmosferu rodnog kraja.

Srce Siniše Špirića izdržalo je mnoge životne nedaće, poteškoće i iskušenja, ali nije izdržalo i prestalo je da kuca uz zvuke rodnog kraja.

Izvor: svetionik.it

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close