Crea sito
HRONIKAMALO CRNIĆEVESTI

ČEDOMORSTVO U SELU ZABREGA: Bebu ubila udarcima u glavu i zakopala je u dvorištu!(FOTO)

Silvana Todorović (39) iz sela kod Malog Crnića osumnjičena da je počinila monstruozan zločin nad svojim novorođenčetom. U teškom stanju primljena u bolnicu.

Silvana T., majka, čedomorka, beba, ubistvo, smrt, foto Stefan Jokić

Silvana Todorović (39) iz sela Zabrega kod Malog Crnića osumnjičena je da je usmrtila svoje tek rođeno dete udarcima u glavu, a potom ga zakopala u dvorištu. Ona se 8. novembra tokom noći javila u požarevačku bolnicu, žaleći se na tegobe. Lekari su utvrdili da se porodila, što je žena uporno negirala. Obaveštena je policija i Osnovno tužilaštvo u tom gradu. Obavljen je uviđaj, i u dvorištu porodične kuće, između štale i šupe, pored žičane ograde, pronađeno je zakopano mrtvo novorođenče muškog pola, saznajemo nezvanično u PU Požarevac.

Nemaština... Porodična kuća u selu Zabrega
Nemaština… Porodična kuća u selu Zabrega

Osnovno tužilaštvo naložilo je obdukciju kako bi se utvrdilo da li je beba mrtvorođena, ili usmrćena po rođenju. Ustanovljene su povrede glave, odnosno prelomi kostiju lobanje. Ne zna se tačno kada je porođaj nastupio, ali se veruje da je prošlo nekoliko dana pre nego što se žena javila lekarima zbog obimnog krvarenja izazvanog porođajem. Silvana je i dalje u bolnici i čuva je policija.

U Tužilaštvu su nam potvrdili da je smrt novorođenčeta bila nasilna, kako tvrdi obducent.

Policija je razgovarala sa osumnjičenom, a Tužilaštvo će uzeti izjavu narednih dana kada njeno zdravstveno stanje bude bolje. Do tada, uzimaju se izjave srodnika, članova domaćinstva i drugih – kaže Ljubiša Vasić, rukovodilac Osnovnog tužilaštva u Požarevcu.

Tužilac navodi da je reč o krivičnom delu ubistvo deteta pri porođaju.

 Porodična kuća Todorovića u čijem dvorištu je nađena mrtva beba / Foto I. Marinković
Porodična kuća Todorovića u čijem dvorištu je nađena mrtva beba / Foto I. Marinković

Silvana nije udata, živi sa majkom i dve kćerke, starijom od 17 godina, koja pohađa srednju školu u Požarevcu, i mlađom od tri godine.

Žive u veoma lošim uslovima, samo od majčine penzije, koja je donedavno radila kao čistačica u seoskoj školi – kaže Petar Aleksić, šef mesne kancelarije u selu Zabrega. – Ne zna se ni ko je otac mlađe devojčice, a pre sedam godina brat osumnjičene ubio se pištoljem donetim sa ratišta u Hrvatskoj.

Silvanina majka radila kao čistačica u lokalnoj školi

Jedan od Zabrežana koje smo u petak sreli u centru, inače pustog sela, jer je većina stanovnika u inostranstvu, priča nam da je Silvanina majka pre neki dan utrčala kod komšije u kuću i zamolila ga da Silvanu odveze u Požarevac u bolnicu, jer joj nije dobro.

Čovek ju je odvezao i kaže nije ni znao da se pre toga porodila. U bolnici su videli da se porodila i pitali, „gde je dete“, a ona je navodno odgovorila, „nema ga“. Posle toga je došla policija u selo i pronašla ga zakopanog iza kuće. Šta se to desilo, gde joj je tada bila porodica, niko ne zna, jer sa majkom posle ovoga niko u selu nije ni pričao. Na kraju su došla mrtvačka kola i odnela novorođenče. Čuo sam da je i Silvana sad u teškom stanju, da ima sepsu i da će teško preživeti.

Naš sagovornik kaže da su Silvanu sretali sa raznim sumnjivim tipovima, naročito iz susednog sela Šapina i da se sa njima često viđala. Pre koji mesec su primetili da ima veliki stomak i da je trudna.

Silvanina porodica teško živi. Sirotinja su. Jedno vreme nisu imali ni struju i jedva smo im ponovo priključili, ali čini mi se da opet nemaju, jer nisu plaćali – nastavlja priču seljanin. – Kad joj se brat ubio pričalo se da su se nešto posvađali, da je on napao što sramoti porodicu i što je trudna, a nema muža, da su se pogurali i da je pištolj opalio. Vodila se i policijska istraga, ali posle niko ništa više nije pričao.

Inače, zbog teških uslova života, meštani ovog sela, nastanjenog većinskim stanovništvom vlaške nacionalnosti, prikupljali su pomoć za porodicu osumnjičene.

NE SLIKAJTE!

U DVORIŠTU prizemne kuće bez fasade i stakla na nekim prozorima, a sa zategnutim najlonom, u kojoj je Silvana živela novinari su zatekli njenu majku i stariju kćerku. Nisu želele da razgovaraju sa novinarima.
Ne slikajte kuću, ko vam je dozvolio. Idite odavde. Policija vodi istragu. Šta vas briga šta se desilo. Šta stojite na ulici, bežite – vikale su uglas mašući rukama.

Hronologija
UBISTVA BEBA

Septembar 2015 – Mirjana Miklejić (46) iz okoline Petrovca porodila se krajem juna, zadavila bebu, pa je sahranila u dvorištu. Na Fejsbuku okačila slike mrtve bebe

Januar 2015 – Borislav Zornić (35) u trenutku nervnog rastrojstva s drugog sprata zgrade kroz prozor bacio ćerku K. Z., staru desetak dana

Maj 2012 – Slađana Jovanović (26) ubila svog jednomesečnog sina u porodičnom stanu u Zemunu

Januar 2011 – Skupljači sekundarnih sirovina na deponiji u Velikom Gradištu našli mrtvu bebu umotanu u peškir

Izvor: Novosti

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close