Crea sito
KUČEVOKULTURAVESTI

KUČEVO: Održana kulturna manifestacija “Sara rumunjaska“ (FOTO)

U subotu 26.decembra, u hotelu Rudnik, održana je tradicionalna kulturna manifestacija „Sara rumunjaska“ ili Veče vlaške zabave.Prikazan bogat kulturno-umetnički program i izbor za Mis bake.

ebranicevo - slika vesti

Foklorni ansambl Centra za kulturu je premijerno izveo nekoliko segmenata iz koreografija koje spremaju za nastupe iduće godine u zemlji i inostranstvu, a goste su  zabavljali i Pinkova zvezda Ivana Matušić i bard vlaškog melosa Vitomir Budimirović.

Pratilja Vidinka Plještišević, Mis baka Svetlana Kuzmanović, organizator manifestacije Vlastimir Babić, pratilja Svetlana Stefanović

Za Mis baku izbarana je Svetlana Kuzmanović iz Rabrova, a njene dve ravnopravne pratilje su bileVidinka Plještišević iz Ševice i Svetlana Stefanović iz Kaone.

Direktorka OŠ u Voluji Dušica Zakšek, predsednik opštine Kučevo Novica Janošević, načelnica OU Snežana Rančić, zamenica predsednika opštine Jasmina Ćamilović

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik opštine Kučevo Novica Janošević, zamenica predsednikaJasmina Ćamilović , predsednik SO Dragoslav Mratić, načelnica Opštinske uprave Snežana Rančić i mnoge druge ličnosti iz javnog, kulturnog i privrednog života grada na Peku. 

Ljubiša Ljubomirović i Mis baka Svetlana Kuzmanović

Izvor: BMK

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close