Crea sito
POŽAREVACVESTIZANIMLJIVO

NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE: Humani Žića Maradona iz Požarevca

Živorad Đurić već godinama pomaže siromašne porodice, đake, izbeglice… Ovaj nesvakidašnji dobrotvor apeluje na sve imućne ljude da slede njegov primer. Budućnost Srbije nisu ni kuće, ni jahte, već naša deca.

Beograđanin Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona, rodom iz Požarevca, postao je dobrotvor napaćene petočlane porodice Ercegovčević, koja živi u ruiniranoj kući u selu Bradarac. U sobama koje prokišnjavaju, bez kuhinje i kupatila, u ovoj kući su se preko dve decenije zlopatili Mirjana Ercegovčević, rodom iz Mostara, i njenih četvoro dece, koja su ovde proslavila i punoletstvo. Čim je Đurić čuo za ovu porodicu i muke kroz koje godinama prolazi, rešio je da im pomogne.

Za obnovu kuće obezbedio sam blokove, cement i gvožđe, jer je nedopustivo da u 21. veku majka sa četvoro dece živi u ovakvim uslovima – rekao je Đurić.

U selu Bradarac Đurić je pomogao još devet izbegličkih porodica, kojima je obezbedio drva za ogrev. U oktobru je priskočio u pomoć i požarevačkoj teniserki Jeleni Grujić (9), plativši za nju usluge trenera i troškove prevoza i smeštaja u Antaliji, u Turskoj, gde je ona osvojila srebro na Svetskom prvenstvu za decu do 10 godina. Đurić je od ove godine počeo da izmiruje i kiriju za jednu ugroženu porodicu u Požarevcu, a preko cele godine plaća i užinu za osnovce iz socijalno ugroženih porodica.

Đurić ugroženima pomaže u sklopu svoje akcije “Budi human, ja sam human”, koju je pokrenuo pre dve godine, kada je jednom đaku obezbedio invalidska kolica i počeo sa plaćanjem užine za siromašne osnovce. On je pozvao sve imućne ljude da se uključe u ovu akciju i pomognu najmlađima.

Budućnost Srbije nisu ni vaše kuće, ni vaši automobili, ni vaše jahte. Budućnost su naša deca. Zato pomozite Srbiji kad joj je najteže, tako što ćete pomoći njene najmlađe – apeluje Đurić.

Za svoj humanitarni rad, on je prošle godine nagrađen Oktobarskom nagradom Požarevca. Novčani deo nagrade – 500 evra, Đurić je poklonio tetkicama u srednjim školama.

NADIMAK

Đurić je nadimak Maradona dobio zahvaljujući kovrdžavoj kosi i minđuši, zbog kojih podseća na argentinskog fudbalskog asa. Ranije je igrao u prvoj košarkaškoj ligi Srbije, u klubu Mladost iz Zemuna, ali se, zbog saobraćajnog udesa, odrekao sporta i posvetio gajenju rotvajlera.

Izvor: Novosti

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close