Crea sito
PETROVACPOLITIKAVESTI

PETROVAC NA MLAVI: Zgrada opštine nije upisana, bez dokaza o pravu svojine

Generalni državni revizor utvrdio manjkavost dokumentacije . Bez dokaza o svojini nad sportskom halom i bibliotekom.

U  izveštaju koji je sačinio generalni državni revizor Radoslav Sretenović, navedene su brojne nepravilnosti u kontroli finansijskih izveštaja i poslovanja opštine Petrovac na Mlavi za 2014. godinu. Na spisku primedaba u ovom izveštaju, predstavljenom na 150 strana, preovladavaju one koje se tiču pogrešno vođene ili nepotpune dokumentacije, vezane za knjiženja, sklapanja ugovora, plaćanja i sprovođenja javnih nabavki.

Između ostalog, revizor navodi da u glavnoj knjizi Opštine nisu potpuno i sveobuhvatno evidentirane nekretnine koje se nalaze u njenom vlasništvu.

U opštinskim poslovnim knjigama navedene su nepokretnosti koje ona koristi, ali bez dokaza o pravu svojine, a to su: zgrada opštine, sportska hala, teniski tereni, stambeno-poslovna zgrada i zgrada biblioteke – naveo je revizor Sretenović.

Na spisku primedaba revizora je i da opština u poslovnim knjigama nema evidentirano učešće u kapitalu javnih preduzeća, iako je ona njihov osnivač. Takođe, navodi se da je opština nepravilno preuzela obavezu i izvršila rashode i izdatke u iznosu od najmanje 192 miliona dinara, i to bez validne dokumentacije, sklopljenog ugovora ili sprovođenja javne nabavke. Ova plaćanja odnose se na medijske i ugostiteljske usluge, na rekonstrukciju stadiona, dotacije sportskim klubovima, poklone za zaposlene…

– Nabavka električne energije, za koju je plaćeno 1,22 miliona, obavljena je bez prethodno sprovedene javne nabavke, koje nije bilo ni za usluge interneta, plaćenog 668.000 dinara. Za ugostiteljske usluge plaćeno je 546.000, a za reprezentaciju 379.000, bez navođenja podataka ko je i za koje potrebe koristio te usluge – ističe revizor Sretenović.

BEZ EVIDENCIJE

Opština nije usaglasila direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava, nije donela uputstvo o radu trezora, pravilnik o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Opštinskoj upravi, niti program korišćenja sredstava od kazni za prekršaje predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja.

Izvor: Novosti

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close