Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Kompanija Lilly uručila je KPZ za žene u Požarevcu 5 televizora (FOTO)(VIDEO)

Kompanija Lilly uručila je Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu 5 televizora koji su kupljeni prodajom kuhinjskih krpa i kompleta koje zatvorenice izrađuju u ovoj ustanovi.

ebranicevo - slika vesti

Kompanija Lilly drogeria donirala je ranije mašine za šivenje Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, kako bi motivisala žene u toj ustanovi da svojim radom olakšaju svoj put do ponovne integracije u društvo nakon napuštanja Zavoda.

Ideja je da zatvorenice, kroz društveno-koristan rad na tim mašinama, naprave što više različitih proizvoda koje će Lily drogerie dalje prodavati kroz 140 svojih objekata na teritoriji cele zemlje. Prihod od prodaje tih proizvoda doprineće poboljšanju životnih uslova žena u toj ustanovi.

Ponosni smo što su Lily drogerie pionir u ovoj vrsti socijalne inkluzije i sigurni smo da je ovo samo prvi korak ka dugoročnoj saradnji.Izuzetno nam je drago da je za samo šest meseci proizvedeno 8.500 komada kuhinjskih krpa i kompleta, čijom prodajom je već prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu pet TV uređaja“, istakla je Zvjezdana Lončar, direktorka Apoteke ZU Lilly drogerie.

Kako bi dodatno doprinela destogmatizaciji žena koje izdržavaju kazne, kompanija Lilly organizovaće profesionalu obuku za sve zatvorenice, kako bi što više njih ovladalo krojačkim zanatom.Za najuspešnije polaznice ova kompanija obezbediće radno mesto  u nekom od svojih objekata koji se nalazi u rodnom gradu svake od njih.

Supruga britanskog ambasadora, dr Lavenia Devenport, posetila je Kazneno-popravni zavod za žene u Požarevcu tri puta: prvi put kada su sađene ruže, druga poseta je bila povodom projekcije filma, a treći put je boravila ovde u junu 2013. godine kada je podelila poklone kompanije Lilly, tako da je ovo njena četvrta poseta Zavodu.

U mojoj zemlji mnogo ima inicijativa u oblasti života i razvoja sposobnosti žena u zatvorima.Veoma mi je drago što se nešto radi u tom pravcu i ovde u Požarevcu.U ovom kontekstu želim da istaknem koliko smo mi, moj suprug Majkl i ja, bili oduševljeni sjajnim kuhinjskim krpama koje se ovde proizvode, a i prijatelji kojima smo ih poklonili su veoma zadovoljni.Dakle, možete da budete sigurni da proizvodi žena odavde mogu da se vide u većini ambasada u Beogradu“, kazala je Lavenia Devenport.


Prilikom primopredaje televizora, upravnik Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu, Miroslav Isaković, zahvalio se na donaciji i istakao da pored toga što ima upotrebnu vrednost označava sa njihove strane punu implementaciju zakona o izvršenju krivičnih sankcija.


Ovom događaju prisustvovao je i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milan Stevović koji se zahvalio kompaniji Lilly i gospođi Devenport na koracima koje su zajedno napravili u proteklih godinu dana.

Računam da su to prvi koraci u našoj budućoj saradnji jer ovakvi vidovi pomoći koja je ovde prezentirana nama su zaista dobrodošli.Zaista sam oduševljen idejom da firma Lilly započne jednu široku društvenu akciju resocijalizacije lica koja su bila na izdržavanju kazne zatvora.Da je to veliki dan za nas govori i sutrašnji skup gde imamo javnu raspravu na čelu sa predstavnicima OEBS-a oko usvajanja strategije za resocijalizaciju postpenalni prihvat lica koja su bila na izdržavanju kazne zatvora”, napomenuo je Stevović i dodao das u ovakve stvari za dobrobit ne samo osuđenih lica i poslovodstva firme već i za kompaniju već za kompletno naše društvo.

Izvor: eBraničevo / Video: TV Duga

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close