Crea sito
INFOVESTI

IPAK LEDENI DANI STIŽU: Braničevski okrug zavejaće sneg preko 30 cm, na -15

U Braničevskom okrugu stižu ledeni dani! Za vikend će doći do jačeg zahlađenja sa snegom, a očekuju se i snežni nanosi koji će trajati cele nedelje, upozoravaju meteorolozi iz RHMZ.

otezani-uslovi-saobracaja-zbog-snega-i-leda-foto

Ledeni dani će potrajati sve do četvrtka, upozoravaju meteorolozi. U nedelju je moguće stvaranje snežnog pokrivača od 20 do 30 centimetara, a na brdovitim predelima i do pola metra.

Sutra stiže naoblačenje, koje će krajem dana i tokom noći zahvatiti ceo Braničevski okrug snegom. U nedelju se nastavlja sa snežnim padavinama propraćenim snažnim severcom sa povremenim olujnim udarima više od 60 kilometara na sat. Temperatura od minus šest do nule, s tim da će usled jakog vetra subjektivni osećaj biti kao da je hladnije. Sneg se očekuje sa pokrivačem od 20 do 30 centimetara, a lokalno i u brdovitim predelima do pola metra. Od ponedeljka padavine će postepeno slabiti, a u utorak će prestati. Najhladnije će biti baš tada, sa jakim jutranjim mrazevima i temperaturom tokom jutra od minus 10 do minus 15. U četvrtak otopljenje.

Nagla promena temperature najviše će smetati hroničnim bolesnicima, meteoropatama, starijima, ali i zdravima.

Utoplite se, da izbegnete promrzline. Prostorije provetravajte jer suv vazduh zbog grejanja može negativno uticati na sluz respiratornih organa. Naročito utoplite glavice mališana, koji su skloni upali uha. Nastale promrzline ne smete naglo zagrevati vrućom vodom ili fenom, već pustite da cirkulacija uz blago masiranje prirodno proradi.

TPKNEWS

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close