Crea sito
DOGAĐAJIKOSTOLACVESTI

KOSTOLAC: Paketići umesto čašćavanja (FOTO)

Privredno društvo “RIO” Kostolac po ko zna koji put pokazalo se kao društveno odgovorno preduzeće, jer je za kostolačke mališane kupilo 1119 novogodišnjih paketića.

Paketiće su kupili iz sopstvenih sredstava namenjenih reprezentaciji. Direktor ovog uspešnog preduzeća Filip Rakić kaže da mu je posebno drago što su sredstva za reprezentaciju utrošili u ovu svrhu.

I ove, kao što smo učinili prošle godine, Sredstva iz reprezentacije koje smo raciolnom potrošnjom uštedeli, preusmerili smo u kupovini paketića za decu sa teritorije Gradske opštine Kostolac. 1119 paketića platili smo, oko, 500.000 dinara, plus PDV. Paketiće će dobitii učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ”Jovan Cvijić” u Kostolcu, mališani iz dečjeg vrtića “Dunavski Cvet”, kao i 150 deteta iz kostolačke romske zajednice. Nadam se da ćemo i u budućnosti ovu tradiciju nastaviti. Šta više, kako se naše preduzeće bude uspešno širilo, da će mo paketiće deliti i požarevačkoj deci – ne krijući zadovoljstvo, poručio je direktor Filip Rakić.

Direktor OŠ”Jovan Cvijić”, Serđo Krstenovski zahvaljujući se na poklonima istakao da PD”RIO” ovu školu nije pomogao samo paketićima, već je to učinio obnavljajući školsku infrastrukturu.
-Zahvaljujem se PD”RIO”u ime 1. 200 učenika ove škole na novogodišnjim paketićima, ali naglašavam da je ovo preduzeće nama pomoglo više puta i na drugi način. Podsećam da su nam tokom ove godine omogućili postavljanje laminata u četri učionice, nabavili dve bele magnetne table i posadili jelkice u školskom dvorištu, kao i još mnogo toga…rekao je direktor škole.

Dodeli paketića prisustvovao je predsednik Skupštine grada Požarevca, Bane Spasović koji je kazao da ga ovakvi događaji posebno raduju, jer neme ništa lepše, nego obradovati decu.
Stvarno me ispunjava to što se radujete ovom događaju. Kad ste vi srećni i ja sam srećan zbog toga. Nadam se da će lokalne samouprave grada i vaše opštine u budućnosti da van poklone i nešto više od samih paketića-poručio je deci Spasović ujedno im čestitajući predstojeće praznike. On je preduzeću i njegovom direktoru koje je omogućilo dodelu paketića poželo da preraste u kompaniju, jer svojom društvenom odgovornošću i uspešnim poslovanjem, to i zaslužuje.
Čestitkama se pridružio i predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, rekavši da će se potruditi, da i u sledećoj godini što više pomogne ovoj školi, kao i svoj deci sa teritorije Kostolca.
Nakon kraćeg umetničkog novogodišnjeg programa održanog u sali ove škole, koji su priredili učenici i mališani oz vrtića, neizbežni Deda Mraz podelio je paketiće uz najlepše čestitke.

Izvor: RIO Kostolac

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close