Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Kličevčani danas protestvovali ispred Načelstva, tražili da se zaposle

Grupa mladića iz Kličevca danas je održala protestni skup ispred zgrade lokalne samouprave u Požarevcu. Oni su tražili da razgovaraju s gradonačelnikom, nezadovoljni su jer ne mogu da se zaposle u Termoelektranama i kopovima Kostolac.

Jedan od predstavnika grupe koja je protestovala, Uroš Teofilović izjavio je za portal Boom 93 da postoji plan iz 2012.godine TE KO Kostolac koji, između ostalog, predviđa zapošljavanje mladih iz sela koja pod negativnim uticajem kopova i elektrana.

Mlade Kličevčane nije primio gradonačelnik Miomir Ilić zbog, kako im je objašnjeno, već zakazanih sastanaka. Umesto njega, ponudio im se Bane Spasović, predsednik skupštine.

Tokom razgovora sa Spasovićem i članom gradskog veća Draganom Kostićem, predstavnicima protestnog skupa je rečeno da će njihove zahteve preneti gradonačelniku kao i da će biti uloženi napori da se o problemima razgovara u okviru republičkih institucija.

Meštane 7 mesnih zajednica u okruženju kopova i elektrane muče mnogi problemi, od izgradnje komunalne infrastrukture, preko divljih deponija do zapošljavanja u rudarskom kompleksu.

Mladi, njih 15-ak koji su se okupili ispred Načelstva u Požarevcu, pre svega pogađa to što ne mogu da se zaposle. Danas su tražili da se inicira sastanak na kome bi zajedno za sto seli predstavnici mesnih zajednica, TE KO Kostolac i Gradske uprave. Sa istim zahtevom obratili su se dopisom gradonačelniku 18.decembra, ali im do danas na pomenuti zahtev nije odgovoreno.

Kličevčani kažu da do kraja protesta nisu dobili konkretne odgovore na svoje zahteve.

S druge strane, sastanak koji su danas imali, vrlo brzo se našao među objavama predsednika Skupštine na društvenim mrežama i to pod parolom „borimo se zajedno“.

Izvor: Boom93 / Autor: U.Urošević

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close