Crea sito
POLJOPRIVREDAVESTI

Šansa za razvoj ruralnih sredina u Braničevskom okrugu

U okviru projekta iz oblasti ruralnog razvoja, tokom februara biće organizovano niz radionica sa ciljem podizanja informisanosti i znanja svih zainteresovanih lokalnih aktera o različitim temama u oblasti razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Požarevac, Malo Crniće, Žabari, Veliko Gradište i Golubac ali i opštine Podunavskog kraja su one čije bi stanovnike posebno mogla da interesuju navedena pitanja jer se čitav projekat u okviru koga se radionice organizuju, odnosi na područje Braničevskog i Podunavskog okruga. Prva radionica počinje u 10 časova, a osim zainteresovanih građana, pozvane su i organizacije poput kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, centara za kulturu i odeljenja za poljoprivredu.

Poljoprivrednici, ali i zainteresovani akteri koji bi želeli da saznaju na koji način se politike Evropske unije i politike nacionalnog nivoa prenose na lokal, mogu da dođu na prvu radionicu u četvrtak 11. februara. Radionice između ostalog stavljaju fokus na poljoprivredni razvoj i prehrambene potencijale, pa će to biti deo obrađenih tema.

U četvrtak će tokom jednodnevnog susreta akterima biti predstavljen i Nacionalni IPARD II program od 2014 do 2020. godine kao i Nacionalni program za poljoprivredu i ruralni razvoj od 2015. do 2020. godine. Organizator je „Regionalna razvojna agencija Braničevo-Podunavlje“, a radionica se održava u sali 11 zgrade Gradske uprave u Požarevcu.

Izvor: Boom93

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close