Crea sito
INFOVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Danas je sahrana Jovice Stepića u svom rodnom selu Makce

Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji, koji je otet u novembru a poginuo 19. februara, biće danas sahranjen u rodnom selu Makce kod Velikog Gradišta.

Dok se u javnosti polemiše o tome kako je ubijen Jovica Stepić (60), službenik ambasade Srbije u Libiji, ono što je do sada poznato je da je ovaj tragično nastradali čovek bio suprug, otac, brat, vozač i pasionirani ljubitelj automobila. Zna se i to da će sutra oko 14 sata biti sahranjen u rodnom selu Makce.

Niko nije mogao da pretpostavi da će iz Libije, u koju je otišao 80-ih, da se vrati u sanduku. Bili smo uvreni da će talačka kriza da se završi uspešno i da će da nam se pridruži na Uskrs, kako je planirao. Ne ljutimo se na naše državnike i činovnike Ministarstva inostranih poslova, jer su ljudi uradili sve što su mogli korektno i profesionalno. Siguran sam da bi spasili Jovicu i Slađanu da ih Amerikanci nisu gađali. Oni su ih pobili, njihovim bombama. Kao i sve nas što su bombardovali 1999. godine – ogorčen je Velibor Mišić Jovicin brat povodom poslednje objave Pentagona, čiji zvaničnici su juče izjavili da nemaju informacije koje ukazuju na to da je smrt naših državljana rezultat udara koji su izvele američke snage na kamp za obuku ISIL u Libiji.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić
Braća Dragan i Velibor, zet i ćerka Olivera Stepić / Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Velibor  takođe opovrgava i tvrdnje o tome da se Jovica bavio švercom oružja, kako se spekuliše u medijima.

Nema od toga ništa. On je bio samo vozač i ništa više od toga – kaže Velibor

Očekuje se da će na Jovicinoj sahrani, osim braće Velje i Dragana i ćerke Olivere, kao i brojnih rođaka i meštana, prisustvovati i neko od državnih funkcionera i čelnika opštine Veliko Gradište.

Kako je izjavila Jovicina porodica, on će biti sahranjen u skladu sa svim pravoslavnim pogrebnim običajima.

Sahrana će početi u 13 časova.

TPKNEWS

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close