Crea sito
SPORTVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Kamp „Teo4“, košarkaška oaza na Srebrnom jezeru (FOTO)

„Biće tu mnogo poznatih košarkaša sa kojima će dečaci moći da se upoznaju i druže – od Žarka Paspalja, preko Novice Veličkovića, Nenada Krstića, Radoslava Raše Nesterovića“, poručio je direktor kampa Jovan Teodosić.

Radovi u toku

Kada je u novogodišnjem intervjuu za MOZZART Sport jedan od najboljih evropskih košarkaša Miloš Teodosić govorio o mnogim aktuelnim stvarima vezanim za klupsku i reprezentativnu košarku, vrsni plejmejker potvrdio je da je u planu nastanak internacionalnog košarkaškog kampa „Teo4“. Tada je priča bila tek u povojima, ali nepuna dva meseca kasnije, stvari na realizaciji velikog projekta teku gotovo savršeno. Lokacija na Srebrnom jezeru polako poprima oblik kakav srpski as i želi, sa četiri vrhunska terena, od kojih će jedan biti pokriven, smeštajem koji će mladim polaznicima doneti pravi užitak i komfor, ali i rad sa brojnim trenerskim imenima, od kojih su samo neki Aleksandar Trifunović, Vlada Jovanović, Vladimir Đokić, Vlada Vukoičić

Prema rečima direktora kampa Jovana Teodosića, ideja o realizaciji projekta „kuvala“ se četiri godine, a Srebrno jezero kao lokacija se pojavilo sticajem okolnosti, s obzirom da je prva ideja bila da kamp bude smešten na Divčibarama.
„To je neko lepo iskustvo i uspomena iz perioda kada smo Miloš i ja bili deca. Pokušaćemo da napravimo nešto drugačije. Poznati treneri će zaista raditi sa decom, neće se samo slikati, a ideja je i da na otvaranje dođe košarkaška reprezentacija Srbije, da zajedno proslavimo odlazak u Rio, nadamo se“, rekao je Teodosić u razgovoru sa novinarima u Nišu.

Stari koš i zgrada kampa
Stari koš i zgrada kampa

Kao što je od ranije poznato, kamp će biti organizovan od 10. jula do 11. avgusta, primiće tačno 120 dečaka starosti između 10 i 16 godina, a prema dosadašnjim informacijama – sedmorica njih iz Evrope i jedan dečak iz SAD prijavili su se za rad na Srebrnom jezeru.
„Biće tu mnogo poznatih košarkaša sa kojima će dečaci moći da se upoznaju i druže – od Žarka Paspalja, preko Novice Veličkovića, Nenada Krstića, Radoslava Raše Nesterovića. Ono što je vrlo interesantno jeste da je legendarni Bora Cenić napravio prvi košarkaški kamp na Srebrnom jezeru i odatle je krenula ideja. Mi želimo da napravimo mesto na kojem će deca moći da uživa, da trenira, da se razvija. Nećemo imati specijalistički kamp, po pozicijama, već ćemo imati grupne treninge, gde će dečaci moći da razvijaju sve košarkaške veštine“, pojasnio je Teodosić i najavio dosta različitih, interesantnih aktivnosti za sve učesnike.

Tereni
Tereni

Učešće na kampu košta 280 evra, a svi polaznici će dobiti sportsku opremu. Sponzor kampa je kompanija „Peak“. Za sve ostale informacije posetite sajt „Teo4“ kampa.

Izvor: mozzart sport

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close