Crea sito
INFOVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Svečano otvaranje novog objekta gradske pijace u ponedeljak

U ponedeljak, 15.02.2016.godine, svečano će biti otvorena gradska pijaca. Novi objekat nalazi se na mestu stare pijace koja je decenijama unazad, pored snabdevanja, služila i kao centar svakodnevnog okupljanja meštana.

pijaca gradiste
Foto: Facebook

Kompletno renovirana, pijaca raspolaže sa ukupno 92 nove tezge sa zatvorenim boksovima za skladištenje proizvoda koji se zaključavaju kako prodavci robu ne bi morali da vraćaju kućama.

Na 80 tezgi prodavaće se poljoprivredni proizvodi dok su za meso, ribu, mleko i mlečne proizvode otvorena tri zasebna lokala. Pored prodaje prehrambenih proizvoda, 12 tezgi odvojeno je za malu robnu pijacu.

Foto: Facebook

Osim tezgi, pijaca je dobila novi sanitarni čvor i kompletnu podnu oblogu, dok će kupce i prodavce od loših vremenskih uslova štititi natkrivena metalna konstrukcija sa leksanom. Visokom betonskom ogradom sa tri nove kapije i prilaznim putevima, novom rasvetom i video nadzorom bezbednost pijace podignuta je na maksimalni nivo.
Sigurni smo da će ona svojim izgledom, veličinom i mogućnostima veće prodaje privući nove kupce i uvezati se u turističku ponudu našeg grada.

Na trgu Mladena Miloradovića biće i bogato posluženje. Na jelovniku će se naći vruća rakija, kuvano vino, pivo i sokovi i bik na ražnju.

Izvor: TOVG

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close