Crea sito
HRONIKAVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Porodica nastradalog u Libiji, Jovice Stepića, umesto slavlja spremaju sahranu

Braće i ćerka Jovice Stepića, (61) iz Makca, tragično nastradalog vozača ambasade Srbije u Libiji, još su u šoku zbog vesti o njegovoj pogibiji.

Dragan Mišić, foto Nemanja Pančić
Dragan Mišić / foto Nemanja Pančić

Nadao sam se da će mi se Jovica vratiti živ i zdrav, mislio sam biće dobro, izvući će ih, a sada čekam da stigne njegovo telo, suznih očiju kaže Dragan Mišić, brat ubijenog Jovice Stepića.

On me je umirivao, pričao da su oni tamo bezbedni i da njih niko ne dira. Da me je poslušao, sve bi bilo u redu. Užasno se osećam. Ne osuđujem državu, ali ne znam u šta da verujem. Razočaran sam, kaže Dragan Mišić, brat ubijenog Jovice Stepića.

Jedva govori. Grlo mu se steže. Na svu bol teško mu pada i to što ga niko od srpskih zvaničnika nije obavestio o tragediji, iako su još u petak znali šta se dogodilo, već je sve saznao u subotu ujutro iz medija.

 Jovičin brat Dragan/Rodbina Jovice Stepića
Jovičin brat Dragan/Rodbina Jovice Stepića

Molio sam ga da se vrati

Sa suprugom sam gledao vesti na televiziji i, kad sam čuo strašnu vest, ostao sam nepomičan i u šoku. Nisam mogao da progovorim. Verovao sam do juče da će sve biti u redu i da će uspeti da ih oslobode…. Zatečen sam, nisam očekivao da će se sve ovako završiti – kaže Dragan:
Molio sam Jovicu i ubeđivao ga da se vrati, ali on me je umirivao i pričao da su oni tamo bezbedni i da njih niko ne dira. Da me je poslušao, sve bi bilo u redu. Užasno se osećam. Ne osuđujem državu, ali ne znam u šta da verujem. Razočaran sam. Čas kažu da su otmičari tražili otkup, čas da nisu. Ne znam šta je istina. Nas niko nikad nije zvao da traži pare. Pa ko će da nas i zove, mi smo seljaci, šta mi možemo da uradimo.

Ne znam šta bih više rekao o našoj tragediji. Umesto da spremamo doček i da nam brat stigne živ i zdrav, mi čekamo da nam dopreme njegovo telo i da ga pokopamo – rekao je očajni Dragan.

Okupljeni rođaci kažu da su Jovicu videli za prošli Đurđevdan, kad je došao da izvadi nov pasoš i da su ga braća tada nagovarala da se vrati iz Libije zbog ratnih sukoba, ali ih on nije poslušao.

Sinovica Olivera iz Carevca je mnogo loše podnela vest o pogibiji oca i oseća se loše – kaže Dragan. – Svi oni zajedno pripremiće Jovičinu sahranu, ali se ne zna kada će ona da usledi, jer telo tek treba da se dopremi, a onda, kako smo čuli, treba da se obavi i obdukcija na VMA.

U selu Carevac, kao i u selu Makce, svi se saosećaju sa Oliverom, jer znaju da je mesecima strepela za život svog oca. Već dva dana majku zovu novinari, ali ona zaista ne može ni sa kim da priča i molimo vas da to razumete. Ona se oseća veoma loše i ne izlazi iz kuće – rekao je Borko Oliverin sin.

On je dodao da su u aprilu planirali slavlje za njegovo punoletstvo, ali da do njega neće doći zbog ove tragedije.

Libija-ubijeni-radnici-ambasade-620x350
Bio vezan za porodicu… Jovica Stepić

Otmičari nisu zvali

Ja sam na sedativima, ne mogu da se primirim. Kad je suprugu zazvonio telefon, mislili smo da nas čekaju dobre vesti o Jovici, ali… Jovica je bio jako dobar čovek, mom Velji je mnogo teško, bili su baš bliski. Očekivali smo da će biti oslobođeni kad su nedavno onog našeg čoveka oslobodili, a sad ovo… Užas!

Jovica će verovatno biti sahranjen u selu Makce.

Jovičina rodna kuća u selu Makce

Niko od otmičara nas nije zvao, naše službe su nas povremeno obaveštavale da su živi i da se nadaju da će biti pušteni – kaže uplakana Jasmina.

Autor: M.B.

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close