Crea sito
SPORTVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: U nedelju startuju polumaraton i trka zadovoljstva na Srebnom jezeru

Na Srebnom jezeru u nedelju 21.februara održaće se drugi po redu polumaraton. Pored polumaratona predvidjena je i trka zadovoljstva.

Trka ima i humanitarni karakter, u vidu donacija za učešće u trci. Sva prikupljena sredstva na trci biće uplaćena na račun udruženja „PUŽ“ koje vodi akciju za pomoć napuštim životinjama.

Start trke predvidjen je za 11 časova, polumaratonci trče deonicu od 21,1 km dok učesnici u trci zadovoljstva istrčaće deonicu od 5km.

Više od 300 trkača iz svih krajeva Srbije, među kojima su i mnogobrojni gosti iz Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Grčke, potvrdilo je svoje učešće na polumaratonu. Imaćemo čast da u našem lepom, malom gradu ugostimo najbolje atletičare iz zemlje i regiona, mlade nade srpske atletike, veterane u sedmoj, pa čak i osmoj deceniji života, kao i veliki broj rekreativaca, entuzijasta i zaljubljenika u aktivan život i trčanje. Trka zadovoljstva privukla je takođe veliku pažnju. Očekuje se oko stotinu učesnika, uglavnom meštana Velikog Gradista mlađe populacije, a najmlađi ucesnik trke zadovoljstva biđe jedna dvogodišnja devojčica.

Organizatori obaveštavaju da je obezbedjen prevoz za učesnike iz Beograda preko „Active Traveling-a“, informacije o prevozu mozete naci na FB event-u „Organizovani prevoz na 2. Srebrno jezero Polumaraton“.

Izvor: SOVG

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close