Crea sito
HRONIKAKUČEVOVESTI

KUČEVO: Novi monstruozni detalji ubistva bračnog para Jugovića iz Brodice

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

Konačno rasvetljeno monstruozno ubistvo bračnog para Drage (73) i Dragoljuba (71) Jugovića iz Brodice kod Kučeva. Uhapšen maloletni F. Đ. (16) koji je priznao i opisao zločin. Njegov saučesnik D. S. (21) priveden u Beču.

 Septička jama u koju su bačena tela Dragoljuba i Drage Jugović,Maloletni F. Đ.
Septička jama u koju su bačena tela Dragoljuba i Drage Jugović,Maloletni F. Đ.

Ubice Drage (73) i Dragoljuba (71) Jugovića iz Brodice kod Kučeva, koji su sredinom februara izbodeni nožem i bačeni u septičku jamu, nisu trojica Rumuna kako se prvobitno mislilo, već dva mladića iz sela. Zbog ovog monstruoznog zločina uhapšen je F. Đ. (16), dok je njegov odbegli saučesnik D. S. (21) priveden u Beču. Prilikom pretresa kuće maloletnika, policija je pronašla nož kojim je izvršen zločin, krvavu odeću, mobilni telefon ubijenog Dragoljuba i oko 1.300 evra, za koje se sumnja da su pripadali ubijenima.

Prema informacijama iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni maloletnik je tokom saslušanja priznao dvostruko ubistvo, čiji je motiv koristoljublje i opisao na koji je način ono počinjeno.

D. S. je gušio Dragu, nakon čega sam je ubo nožem – ispričao je, kako saznajemo, F. Đ. – Mislim da je već bila mrtva, ali on me je terao da je ubodem da bismo bili sigurni. Tako sam je ja jednom ubo.

Posle zločina, njih dvojica su preneli tela Jugovića u VC kafane. Pokupili su stolnjake, kojima su brisali tragove krvi od kuhinje do ulaza. Kada su očistili prostoriju i deo dvorišta, počeli su da traže dragocenosti. Posle premetačine u novoj kući Jugovića, pronašli su zaključanu limenu kutiju.

Zajedno smo nekom viljuškom uspeli da je otvorimo i u njoj smo pronašli evre, bilo ih je oko 6.000. Podelili smo po pola, a potom sam otišao kući – rekao je F. Đ.

Maloletnik se presvukao jer mu je odeća bila krvava, a za to vreme D. S. ga je čekao u selu. Zatim su otišli u kuću D. S. da popiju kafu. Dogovor je bio da se sutradan vrate u domaćinstvo Jugovića.

Onda se predomislio i rekao da nećemo sutra, nego ćemo odmah da ih bacimo u jamu. Na kraju, zajedno smo podigli betonski poklopac septičke jame i ubacili Jugoviće, kao i krvave čaršafe i nož – otkrio je osumnjičeni.

D. S. je posle ubistava pobegao u Beč, ali je tamo pronađen i uhapšen. Njemu je određen ekstradicioni pritvor i uskoro se očekuje njegovo izručenje. Uhapšeni maloletnik je navodno rekao da im je baba odbeglog D. S. pomagala da prikriju dokaze nakon zločina.

Protiv nje će biti podneta krivična prijava zbog skrivanja dokaza i neprijavljivanja krivičnog dela – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Posle ovog obrta u istrazi, iz pritvora će biti oslobođeni Grigorije Viorelu (55), sa prebivalištem u Voluji, i German Florijan (49) i Vasile Dumetres (44), koji su imali prebivalište u Brodici. Negirajući zločin prilikom hapšenja, German i Vasile, koje su pokojni Jugovići angažovali da im lože kotao za parno grejanje, rekli su da su ih ovi odlično plaćali i davali im hranu i odeću, “pa nisu imali motiv da ih pljačkaju i ubiju”. Ukoliko se nepobitno dokaže krivica uhapšenog maloletnika, njemu za krivično delo teško ubistvo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, dok njegov saučesnik može dobiti do 40 godina.

U međuvremenu, vest o hapšenju F. Đ. (16) i D. S. (21) već pročula selom, meštani su nerado govorili o tome. Oni koji su ponešto i komentarisali, nisu želeli da im se spominju imena, jer se plaše osvete.

I jedan i drugi su veliki problem u našem selu. Niti su se školovali, niti su radili negde. I dosad su činili razna nedela, ali da onako nedužne ljude unakaze nožem, to je baš nečuveno – rekao nam je jedan od meštana Brodice.

kući su samo njegovi baba i deda, koje nismo uspeli da vidimo, jer se iz kuće niko nije pojavljivao.

Onog drugog, D. S., baba Mila odmah posle sahrane je poslala kod njegovog oca u Beč, da se tamo sakrije. Ona je znala šta su on i onaj drugi uradili, ali je to krila – rekao je jedan meštanin.

IMUĆNA PORODICA

Pokojni Draga i Dragoljub, koji su živeli sami i bili lošeg zdravstvenog stanja, važili su za imućne, jer su primali devizne penzije iz Austrije, a u dvorištu su podigli kuću i restoran sa prenoćištem. Iza sebe su ostavili dve ćerke i sina koji žive i rade u inostranstvu, kao i devetoro unučadi, po kojima su restoranu dali naziv “Devet Jugovića”.

[divider]

PRIJAVILI NESTANAK

Negirajući krivicu, uhapšeni Rumuni German i Vasile na saslušanju su se branili i time da su upravo oni 15. februara prijavili nestanak Jugovića, kad su kod njih došli da nalože kotao za parno grejanje. Oni su rekli i da kod meštana Brodice rade već pet godina, što znači da nisu bili problematični, jer ih tada niko ne bi zaposlio.

[divider]

UBIO PA SE OŽENIO 

Uhapšeni dvojac je iz kuće ubijenog bračnog para odneo i tri mobilna telefona, od kojih su jedan u međuvremenu prodali. F. Đ. je novac uglavnom potrošio na kockanje u kučevskoj kockarnici, a tih dana D. S. se oženio.

[divider]

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close