Crea sito
DOGAĐAJIVESTIŽAGUBICA

ŽAGUBICA: Manifestacija „Priveg“ biće održana 6. marta u Laznici (VIDEO)

Manifestacija „Priveg“ druga po redu, po kalendaru manifestacija Turističke organizacije opštine Žagubica, biće održana u nedelju 6. marta.

Manifestaciju „Priveg“ čije održavanje ima za cilj da očuva običaje iz kulta mrtvih, organizuje Kulturno – umetničko društvo „Izvor“ iz Laznice u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Žagubica koja je suorganizator.

Predsednica KUD –a Laznica Slobodanka Dervišević, kaže da će satnica programa biti približno ista kao i prethodnih godina. Aktivnosti počinju u osam sati ujutru prikupljanjem drva, zatim će od 13:50 minuta uslediti okupljanje učesnika programa i zajednički ručak.

Tradicionalno puštanje vode, jedno od glavnih obeležja manifestacije počinje u 14 :15 minuta, a po završetku tog običaja od 17 sati je defile učesnika programa od škole do centra naselja.

Centralni deo Privega 2016. godine u Laznici, paljenje vatre sa početkom 17:30 minuta, biće održano uz svojevrsno sprovođenje verskih običaja, a završnica manifestacije biće kulturno – umetnički programa gostujućih i domaćih kulturno- umetničkih društava od 18 :30 minuta.

A ovako je manifestacija Priveg u Laznici protekla prošle godine:

Izvor: SO Žagubica

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close