Crea sito
HRONIKAPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Zbog zloupotrebe službenog položaja pokrenuta istraga protiv Saše Isakovića

U akciji MUP-a Srbije, pod nazivom “Skener”, požarevačka policija u petak ujutru uhapsila je Sašu Isakovića (64) iz Požarevca, rukovodioca sektora za urbanizam u Direkciji za izgradnju, zbog sumnje da je u periodu od 2014. do 2015. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja.

Sasa Isakovic 2
Sumnja se da je oštetio gradski budžet za,oko 1. 300 000 dinara

Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu sudija za prethodni postupak pokrenuo je protiv Isakovića istragu za pomenuto krivično delo, ujedno ga pustivši da se u daljem postupku brani sa slobode.

Isaković se sumnjiči da je ovo krivično delo počinio dok je vršio stručni nadzor na poslovima koji su izvođeni u MZ Ćirikovac, Rečici, Maljurevcu, Zabeli i Čačalici. On je overavao zapisnike o situacijama kao predsednik nadzora, kao da su svi radovi izvršeni, iako nisu bili ili su samo delimično završeni, a plaćeno je izvođačima.

Time je budžet oštetio za, oko 1.300.000 dinara. Istom krivičnom prijavom u redovnom postupku obuhvaćeni su : Dragan Jović (54) iz Požarevca, vlasnik firme „Jović gradnja“, Nikola Lazarević (29) iz Kostolca, vlasnik firme „EU Maksi“ Kostolac, Ivan Davidović (31) iz Bajine Bašte, direktor PD „Dalkom“ Smederevo, Ivica Stanković (38) iz Smederevske Palanke, direktor „Vodoinspekta“ iz Smederevske Palanke. Svi oni, kao odgovorna lica koja su izvodili radove, terete se za falsifikovanje službenih isprava, jer su u dnevnicima rada naveli da su poslovi urađeni iako nisu ili samo delimično, a naplatili sve u celosti. Uhapšeni Isaković bio je funkcioner DSS-a, a od pre godinu dana postao je član SNS-a. Jedno vreme važio je i za kandidata za direktora Direkcije za izgradnju.

Razotkrivanje ovih malverzacija javnosti je preneo Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca i predsednik GrO SNS, nakon što je dobio prijave svojih stranačkih kolega da su radovi u nekim mesnim zajednicama loše urađeni ili da ništa nije urađeno, a naplaćeno je. „Još nisam zvanično obavešten o ovim krivičnim prijavama, ali mi je drago što se procesuiraju koruptivne radnje. Nakon što smo izneli u javnost sumnje u kvalitet radova po mesnim zajednicama, Direkcija je podnela krivičnu prijavu protiv nekih svojih zaposlenih. Time se šalje poruka da nema nedodirljivih i da će svi odgovarati ako krše zakon“, rekao je Spasović i dodao da one koji se bave koruptivnim radnjama, ne štiti članstvo u SNS, niti pozicija na koje se nalaze. On je napomenuo da će grad Požarevac podneti prijavu protiv izvođača radova i odgovornih za nadoknadu štete, jer su neki objekti obuhvaćeni spornim radovima ili nekvalitetni ili neupotrebljivi.

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close