Crea sito
POLITIKAPOŽAREVACVESTI

SKANDAL U POŽAREVCU: Novinar lokalnih novina Boom 93 izbačen sa konferencije SNS-a u Požarevcu

Novinaru redakcije Boom93 Milošu Ljubisavljeviću onemogućeno je prisustvo konferenciji za štampu koju je organizovao gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu, objavio je Boom93. Uz obrazloženje da je reč „o stranačkoj konferenciji“, novinar je izbačen iz prostorija stranke.

SNS Pozarevac
Bane Spasović (s kraja levo) i Marko Savić (s kraja desno)

Novinaru redakcije Boom93 Milošu Ljubisavljeviću kada je ušao u prostorije SNS, prišao mu je portparol gradskog odbora stranke, Marko Savić. On je novinaru predočio da je reč o stranačkoj konferenciji i da redakcija Boom93 nije pozvana. Boom 93 nije pozvana ni na prethodnu konferenciju koja je održana prošle sedmice.

Savić nije Ljubisavljeviću odgovorio jasno na pitanje u čemu je problem sa pozivanjem Boom 93 na stranačku konferenciju.  Novinar je konstatovao da su predstavnici ostalih lokalnih medija prisutni i upitao jesu li je reč o partijskim novinarima.

Nakon toga, Savić je rekao da je problem započeo urednik informativnog programa Boom 93, Uroš Urošević. On pritom nije naveo šta je Urošević zapravo započeo. Na primedbu novinara da on nije Urošević već Ljubisavljević, Savić je rekao da niko iz informativne redakcije Boom 93 nije dobrodošao.

Raspravi se pridružio se i nekadašnji fotograf lista „Reč naroda“, Dejan Marjanović. Savić je pitao da li je potrebno da se pozove obezbeđenje, a Marjanović (član SNS) sugerisao novinaru da ne pravi problem.

Ljubisavljević je nakon toga ispraćen iz prostorija SNS.

Podsećamo, Marko Savić je ranije obavljao funkciju direktora Radio Požarevca.

Boom93 je došao do dokaza koji potvrđuju da izvesno vreme nije na mailing listi Srpske napredne stranke u Požarevcu. To se dogodilo nakon objavljivanja teksta o podelama unutar partije u Požarevcu.

Nepozivanjem na dešavanja koja organizuje SNS tokom izborne kampanje, vrši se diskriminacija nad novinarima Boom 93 kojima se onemogućava da rade svoj posao u interesu javnosti. Ova partija ima najviše odbornika u požarevačkoj skupštini i najviše direktora javnih preduzeća. Na njihovoj listi nalaze se predsednik Skupštine grada i kandidat za gradonačelnika, Bane Spasović i doskorašnji potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Veroljub Arsić.

Inače, u članu 10 Statuta Srpske napredne stranke navodi se da su rad i delovanje partije javni.

Član 10 Statuta Srpske napredne stranke
Član 10 Statuta Srpske napredne stranke

Predstavnici NUNS-a i UNS-a posetili Boom 93

Boom 93 danas su posetili generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Svetozar Raković i predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, Petar Jeremić.

Raković i Jeremić održali su sastanak sa direktorom i glavnim i odgovornim urednikom Miloradom Tadićem i urednikom informativnog programa Urošem Uroševićem, povodom poslednjih dešavanja koja su vezana za pritiske i diskriminaciju novinara.

Nakon krivične prijave koju je protiv Uroševića podneo direktor Vodovod i kanalizacija Saša Valjarević, predstavnici Srpske napredne stranke u Požarevcu danas su onemogućili novinaru Milošu Ljubisavljeviću da prisustvuje konferenciji za novinare te partije i izbacili ga iz stranačkih prostorija.

Predstavnicima UNS-a i NUNS-a ukazano je na težak profesionalni položaj novinara koji odgovorno obavljaju svoj posao, a koji se pre svega ogleda u odnosu lokalnih predstavnika vladajućih političkih partija u Požarevcu i Srbiji.

Izvor: Boom93

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close