Crea sito
POLITIKAVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Ministar zdravlja obišao Dom zdravlja i ambulantu u Srednjevu(FOTO)(VIDEO)

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je juče Dom zdravlja u Velikom Gradištu i ambulantu u Srednjevu.

Dom Zdravlja VG Zlatibor Loncar

Lončar je tom prilikom naveo da se krečenje prostorija i adaptacija mokrih čvorova u Domu zdravlja u Velikom Gradištu, za koji je Vlada Srbije izdvojila tri miliona dinara, privodi kraju.

On je najavio i nabavku novog sanitetskog vozila za tu zdravstvenu ustanovu.

Urađena su kupatila, okrečene ordinacije i čekaonice tako da je 90 odsto posla već završeno. Na ovome nećemo stati. Nastavićemo i dalje, nabaviti jedno sanitetsko vozilo, jer ovo je kraj gde od maja počinje turistička sezona, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je sa direktorom Doma zdravlja u Velikom Gradištu LJiljanom Stevanović i predsednikom opštine Draganom Milićem obišao i ambulantu u izgradnji u Srednjevu.Zajedno sa njima sve vreme je bio i Veroljub Arsić, potpredsednik Skupštine Srbije.

Lončar je istakao da je danas i za taj objekat potpuno zatvorena finansijska konstrukcija i da se, od potrebnih 10 miliona dinara za završetak radova, opština obavezala da će dati osam miliona, a Ministarstvo zdravlja preostala dva miliona dinara.

Objekat bi trebalo da bude gotov do kraja godine, a dogovorili smo se da se zaposli i jedan pedijatar u ambulanti jer u ovom kraju ima dosta dece, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je pozvao meštane Srednjeva da se odazovu preventivnim pregledima koji su planirani u tom mestu.

Lončar se osvrnuo i na to da je Veliko Gradište jedan od najvećih turističkih potencijala u Srbiji i da od maja meseca pa gotovo do novemra, za sada, iako je u planu proširenje turističke ponude i na zimski period, na šta je podsetio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, gde je ministar zaključio da je samim tim neophodna i odgovarajuća zdravstvena zaštita.

Vlada Srbije izdvojila je 700 miliona dinara za krečenje i saniranje mokrih čvorova u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Izvor: Duga

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close