Crea sito
VELIKO GRADIŠTEVESTIZANIMLJIVO

VELIKO GRADIŠTE: U posetu najstarijem meštaninu opštine (FOTO)

U slikovitom selu Desine, u opštini Veliko Gradište, živi Milivoje Matejić, najstariji stanovnik opštine, a verovatno i Srbije.

DSCN4137

Deku starog 106 godina obišao je u četvrtak predsednik opštine, Dragan Milić, sa svojim zamenikom, Slađanom Markovićem, i saradnicima. Iako ima pomoć u kući, Milivoju je svaka poseta dobrodošla. Najviše mu, kaže, fali društvo da popriča i da malo izađe. Do skora je vozio i traktor jer ne može peške, ali mu više ne daju, priča uz osmeh. Nedostaje mu i supruga koja je umrla pre pet godina i sa kojom je sve delio i lepo se slagao.

Iz dugog braka ostalo mu je dvanaestoro potomaka, od čega sedam čukununučadi. Kao recept za dug život, Milivoje priča da ne pije žestoko, ali poneko pivo ne škodi, kao i dobra hrana. Zahvalio je predsedniku na namirnicama i potrepštinama koje su mu doneli kao i pomoći koja mu je do sada ukazivana. Ima i jednu želju, a to je da poživi još bar desetak godina.

Priča je, pre nekoliko godina, zainteresovala i požarevačko dopisništvo RTS-a koje je ovom prilikom odlučilo da Milivoja ponovo poseti i zabeleži njegov rekord.

Na pitanje da li ga nešto boli odgovara da se oseća odlično i da lekove nikada nije uzimao. Jedino mu je sluh popustio pa je sebi napravio prigodno “pojačalo“. Predsednik opštine ga je obradovao obećanjem da će mu obezbediti slušni aparat kako bi mu olakšao starost i druženje sa meštanima.

Milivoje se mnogo čega seća, ali ne stiže sve da ispriča pa će uručenje aparata biti prilika za ponovni susret i uspomene.

Izvor: SOVG

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close