Crea sito
POLITIKAVESTIŽAGUBICA

ŽAGUBICA: Navodni pomor ribe u Mlavi izazvao politički rat

Pomor ribe u Mlavi prošle godine izazvao je sukob između žagubičkog JKP”Belosavac” i tamnošnjeg Ribolovačkog društva, koje je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava od strane pomenutog Javnog preduzeća protiv predsednika ribolovačkog društva, Nenada Pistolića i Živojina Trifunovića, poznatijeg kao Žika bomba, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična dela: Narušavenje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti, samovlašće i sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Povod svemu ovom je bilo javno istupanje pomenutih u medijima i na društvenim mrežama gde su optuživali JKP“Belosavac“ da su oni tokom radova na regulaciji reke Mlave u Žagubici izazvali pomor ribe (pastrmke), koja je ostala bez dovoljno sveže vode.
Krivo nam je što nas niko nije obavestio o početku radova kako bi smo ribu koja ostaje bez dovoljno vode evakuisali i ponovo ubacili u reku. Borimo se da svaki primerak preživi, jer je mlavska pastrmka plemenita i retka vrsta ribe. Koliku je ribe uginulo, ne znam, ali smo pronašli pedesetak uginulih pastrmki-rekao je medijima i na društvenim mrežama predsednik Ribolovačkog društva Žagubica, Nenad Pistolić i dodao da je radnike molio da iskopaju kanal i omoguće ribi da se vrati u vodu, ali oni to nisu hteli da urade.

Srđan Kojadinović, direktor JKP“Belosavac“preduzeća koje je izvodilo radove smatra da ove javno iznezene tvrdnje u medijima i na društvenim mrežama nisu istinite i da su one prouzrokovale nemerljivu štetu na ugled preduzeća i same opštine.

Zbog svega ovoga satisfakciju zatražićemo pred pravosudnim organima. Mi smo podneli krivični prijavu, koju sam ja potpisao, Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu, protiv Nenada Pistolića i Živojina Trifunovića(Žike bombe), pa oni neka reše ovaj slučaj-kategoričan je Kojadinović.

U krivičnoj prijavi se navodi da su Nenad Pistolić i Živojin Trifunovićsamovlasno ušli u zonu izvođenja radova izvođača JKP Belosavac Žagubica koji izvodi radove za JVP „Srbija Vode“ Beograd po Ugovorima br. 2453-177/8-2015 i 2454-178/8-2015 od 17.08.2015. godine i dva Elaborata JVP „Srbija Vode“ Beograd za sanaciju korita reke Mlave kroz naselje Žagubica sa namerom da podmetanjem uginule ribe stave na teret izvođaču radova JKP Belosavac da je svojim radnjama prouzrokovao štetu nanetu ribljem fondu. Navedena lica su svojim radnjama onemogućili ribočuvara Milošević Bojana kao službeno lice da na objektivan način izvrši kontrolu i utvrdi stvarne činjenice uginuća ribe.

Pomenuta lica su objavila na društvenoj mreži Facebook i u jednim dnevnim novinama neistinite podatke o količini uginule ribe, a sve u nameri narušavanja poslovnog ugleda, kredibiliteta, kao i stavljanje na teret mogućeg privrednog prestupa JKP Belosavac Žagubica-piše u krivičnoj prijavi u kojoj smo imali uvid.

Ovaj slučaj, po svemu sudeći, rešiće pravosudni organi, ali, stiče se utisak da u svemu ovome ima i doze politike, jer idu izbori, a poznato je da aktuelni predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović je glavni favorit da na čelu opštine bude još jedan mandat. Jedan od protiv kandidata biće mu, upravo optuženi, biznismen iz Beča, Živorad Trfunović-Žika bomba, pa se ne biraju sredstva za dobijanje što bolje pozicije kod glasača.

Izvor: Okrug

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close