Crea sito
DOGAĐAJIGOLUBACVESTI

GOLUBAC: Meštani Bariča dobili novi asfalt u selu (FOTO)

Opština Golubac u modernizaciju deset kilometara lokalne putne mreže iz budžeta za ovu godinu izdvojiće 40 miliona dinara.

radovi-na-postavljanju-novog-asvalta-u-Baricu

Početkom ove sedmice počela je građevinska sezona i do sada novi asfalt dobila su naselja Dvorište i Barič. U naselju Barič završeni su radovi na postavljanju nove asfaltne podloge u nekoliko seoskih ulica u dužini od 700 metara, vrednost ovih radova je dva miliona dinara, a radove je izvelo Privredno društvo „Neimar“ iz Salakovca.

Prihvatili smo zahtev grupe građana naselja Barič i obavili smo presvlačenje nekih ulica u dužini od 700 metara. Vrednost radova je dva miliona dinara, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava. Pored asfaltiranja ulica radićemo i na asfaltiranju sportskog terena u školi, a vrednost radova je 1,8 miliona dinara.

Ovo je samo nastavak radova. U prošloj godini radili smo takođe na asfaltiranju ulica, na uređenju parohijskog doma i na rekonstrukciji električne mreže. Nakon Bariča selimo se u Golubac gde će se raditi na postavljanju asfalta. Vrednost radova je pet miliona dinara, naglasio je vd direktora JP Direkcija za izgradnju, Miloš Đurić.

Pored  modernizacije lokalne putne mreže Direkcija za izgradnju opštine Golubac u ovoj godini investiraće radove  na vodosnabdevanju, na uređenju  atarskih puteva i izgradnji pristana kod Golubačke tvrđave.

Ulagaćemo u izgradnju novih reli bunara za vodosnabdevanje u pojedini naseljima opštine Golubac, zatim u rekonstrukciju atarskih puteva kao i u izgradnju pristana kod tvrđave Golubački grad, dodao je Đurić.

Direkcija za izgradnju je u ovoj godini planirala i radove na uređenju trotoara u Golupcu, na rekonstrukciji Domova kulture u pojedinim naseljima kao i na popravci mostova na Peku kod naselja Donja Kruševica i Šuvajić. Radiće se na izgradnji i popravci sportskih terena u Golupcu i u drugim naseljima, kao i na nastavku izgradnje šetno-biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave.

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close