Crea sito
POLITIKAVESTIŽAGUBICA

HOMOLJSKA SEVERNA KOREJA: Predsednik opštine Žagubica postao „medijska zvezda“(VIDEO)

Posle predizbornog skupa SNS u mestu Sige, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović postao „medijska zvezda“.

safet-pavlovic-i-kesic
Foto: YouTube/screenshot

Njemu i njegovom nastupu, odnosno toj tribini minute je u svojoj emisiji posvetio Zoran Kesić u emisiji „24 minuta“. Pavlović je u selu Sige rekao da je to „Severna Koreja“, što je autorima emisije „24 minuta“ poslužilo da se sa tom opaskom našale.

U nedelju u „24 minuta…“ pojavio prilog iz izbornog skupa u selu Sige, gde je Pavlović okupljene pozdravio sa „Dobro veče Sige, dobro veče Severna Korejo“. U nastavku priloga lokalni lider SNS-a je rekao:

„Zašto Severna Korejo? Zato što su Sige mesto gde će koalicija okupljena oko SNS, 24.aprila imati najveću pobedu u Opštini Žagubica. Sige će 95 % da glasa za broj 1“.

Na to je Kesić u satiričnom tonu prokomentarisao da je „prva asocijacija na Severnu Koreju pobeda na slobodnim i demokratskim izborima. Baš kao što su prva asocijacija na Hitlerovu Nemačku dobri autoputevi, a na Musolinijevu Italiju – Kaprićoza“.

„Doduše, vidite, gospodine Pavloviću, postoje izbori u Severnoj Koreji, ali funkcionišu malo drugačije. Ili ćeš da glasaš za vođu ili će na tebe da puste čopor izgladnelih besnih pasa. Zapravo, tih famoznih 95 odsto u Severnoj Koreji, faktički je i 5 odsto pojedenih sa pravom glasa“, našalio se Kesić.

Par dana kasnije, predsednik SNS-a u Žagubici Safet Pavlović je imao tribinu u Jošanici, gde je uzvratio Kesiću, a pristalice Pavlovića su voditelju emisije „24 minuta“ uzvikivale: „Kesiću, pederu“.

„Izvinite što sam malo kasnio, šta ćeš, postadoh ja medijska ličnost preko noći. Morao sam da čekam ovog Kesića sa B92, rekao je da će doći u Jošanicu…“, počeo je izlaganje Pavlović, da bi se iz publike začulo skandiranje protiv vodtelja emisije, a Pavlović je na to dodao:

„Au, Kesiću šta kaže ova Severna Koreja? Ovde je još jedna Siga i ovde se glasa 96% za broj 1. Bravo, Jošanico! Sad mi je jasno da neće doći u Homolje i da neće pričati o Homolju i sigurno zna šta znači moja reč Severna Koreja„.

Između ostalog, Pavlović je objasnio šta je mislio pod „Severna Koreja“:

„To ne znači da sam ja diktator, to ne znači da ja ne radim dobro, da ja ne znam šta radim sa svojim timom, to samo znači da će svi građani u svakom selu glasti jedinstveno za broj 1, kao što se glasa za broj 1 u Severnoj Koreji“.

Nastavio je:

„Zašto će glasati za broj 1? Zato što mi nikada ne lažemo, ne dajemo prazna obećanja. Pre četiri godine smo napisali šta ćemo u Jošanici uraditi, svedoci smo, u Jošanici smo uradili mnogo više!“.

Odgovorio je i na prozivke da je reč o „putujućem cirkusu“.

„Kažu za nas da smo putujući cirkus. U cirkus znate ko ide. Ja ovde ne vidim ni slonove, ni žirafe, ni divlje svinje, bogami ni mečke. Te životinje idu po cirkusu, ako vi ovde vidite vi recite mi. Ovo je tim koji pobeđuje!“.

Obraćanje predsednika SNS-a u Žagubici Safeta Pavlovića od 5.56 minuta

U izjavi za Danas, Zoran Kesić je rekao kako se postavlja se pitanje da li je kontraproduktivno to što se u emisiji love gluposti, jer proizvođači tih gluposti shvataju pojavljivanje kao uspeh.

Kesić je rekao i da su građani Siga ponosni što su se pojavili u emisiji i da su se time hvalili na društvenim mrežama.

„Njihovom timu, to je najveći medijski uspeh.Zabavno je to što su odreagovali i što skandira narod. Iskoristićemo to u novoj epizodi. Zanimljivo je što Pavlović nije spomenuo to što smo pominjali da je pre nekoliko godina bio hapšen zbog prostitucije. Mogao bi sledeći put i na to da odgovori. Ništa nas ovakve reakcije ne čude, puna je Srbija lokalnih šerifa, egzotičnih moćnika. Zabavno je za posmatranje“, ocenio je Kesić za Danas.

Pavlović je još pre tri godine komentarisao u medijima pomenuta hapšenja. On je priznao da je bio hapšen kao vlasnik noćnog kluba i osumnjičen za posredovanje u prostituciji, kao i zbog falsifikovanja dokumenata i štancovanja deviza.

U IZJAVI KURIRU 29.9.2013. GODINE, PAVLOVIĆ JE REKAO:

„Vidite da sam još 2002. imao viziju da idemo u EU, ali nisam više vlasnik noćnog kluba, a greškom su me tada uhapsili. Videli su da je to bio jedini registrovani takav klub u državi. Sklopio sam ugovor s tužilaštvom i nisam tražio odštetu od 500.000 maraka od države. Jeste, hapsili su me, čini mi se 1994, i za falsifikovanje dokumenata, devize, ali i to je bila velika greška.

On je tada rekao kako ne vidi ništa sporno u svojoj biografiji jer nije osuđen ni na dan zatvora.

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close