Crea sito
KOSTOLACPRIVREDAVESTI

KOSTOLAC: Raspisan konkurs za izradu plansko-urbanističke dokumentacije za solarnu elektranu i vetroelektranu

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ (EPS) objavilo je konkursnu dokumentaciju za izradu plansko-urbanističke dokumentacije za solarnu elektranu i vetroelektranu u kostolačkom basenu.

Vetro park

Na konkurs se mogu javiti firme koje su od 2012. do 2014. godine imale prihode od najmanje 60 miliona dinara, te koje u tom periodu nisu zabeležile gubitke u poslovanju.

Takođe je neophodno da firme raspolažu adekvatnim kadrovskim kapacitetom, odnosno da imaju minimalno 10 odgovornih planera sa licencom IKS broj 100 i 5 odgovornih urbanista sa licencom IKS broj 200-203.

Kako je „eKapija“ ranije pisala, EPS u Kostolcu namerava da izgradi vetropark snage 50 MW, a oktobru 2015. godine bio je raspisan konkurs za izradu Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje vetroelektrana na lokalitetu Kostolca.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za izradu plansko-urbanističke dokumentacije je 22. april 2016. godine. Komisija za javne nabavke će blagovremene ponude javno otvoriti istog dana u prostorijama EPS-a, na adresi Balkanska 13 u Beogradu.

Izvor: Ekapija

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close