Crea sito
DOGAĐAJIKOSTOLACVESTI

KOSTOLAC: Združena taktičko pokazna vežba “Dunav 2016” (FOTO)

Pored obale reke Dunav u Kostolcu izvedena je združena taktičko pokazna vežba Vatrogansno spasilačkog bataljona, Crvenog krsta Požarevac, Hitne medicinske pomoći, Gorske službe spasavanja i Rečne policije.

Takticko pokazna vezba
Foto: Facebook

Koordinacija i zajednički rad na terenu službi za delovanje u vanrednim situacijama, prikazan je javnosti u vidu taktičko-pokazne vežbe u Kostolcu, na obali Dunava. U vežbi su učestvovali pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Požarevac, Rečne policije, Gorske službe spasavanja, ekipa Hitne medicinske pomoći, Crveni krst Požarevac sa odgovarajućom tehnikom, opremom i ljudstvom.

Foto: Facebook

U organizaciji Odeljenja za vanredne situacije Požarevca, građanima Požarevca, Kostolca i ostalih naselja Braničevskog okruga, predstavljen je plan delovanja i zajednički rad u vanrednim  situacijama službi različitih ministarstava, po nastanku akcidenta prouzrukovanih izlivanjem toksičnih materija i širenja oblaka toksičnih gasova u atmosferu i duž rečnih tokova, a potom i  ukazivanja prve pomoći ugroženim licima.

Foto: Facebook

Vatrogasno spasilački bataljon Požarevac, Rečna policija, Služba hitne medicinske pomoći, Crveni krst Požarevac i Gorska služba spasavanja, prikazali su danas na Dunavu u Kostolcu, na prvom mestu koordiniran rad na terenu, vizuelnu detekciju i doziometriju pre samog reagovanja, rad i spasavanje iz vode ugroženih civila, delovanje ronioca u slučaju potapanja žrtvi, proveru i prolaz kroz mesto za dekontaminaciju, prihvat, trijažu i ukazivanje prve pomoći ugroženih ljudi nakon prevoženja na obalu.

Foto: Facebook

Pokazna vežba “Dunav 2016” imala je za cilj da upozna javnost kako u što realnijim uslovima, uz poštovanje propisanih mera bezbednosti, zaštite na kopnu i propisanih nautičkih pravila, Vatrogasni bataljon, Crveni krst, Hitna pomoć, Rečna policija, GSS, udruženi deluju tokom vanrednih situacija.

Foto: Facebook

Brzi refleksi, racionalno razmišljanje, timski rad, hrabrost, rizik i požrtvovanje. Bez reči, prenstveno dela! Herojstvo na delu, nema šta…

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close