Crea sito
HRONIKAKUČEVOVESTI

Maloletniku zbog ubistva bračnog para iz Brodice preti 10 godina zatvora!

Viši sud u Požarevcu podigao je optužnicu protiv Filipa Đ. (16) i Dragana S. (21) iz Brodice kod Kučeva, jer su sredinom februara nožem usmrtili bračni par Dragu (73) i Dragoljuba (71) Jugovića.

Septička jama u koju su bačena tela

Ukoliko se u sudskom postupku, koji će se voditi u Višem sudu, nepobitno dokaže njihova krivica za delo okvalifikovano kao teško ubistvo, Filipu Đ. preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, dok kazna njegovom saučesniku može biti do 20 godina.

Iako za teško ubistvo zakon propisuje zatvorsku kaznu do 40 godina, optuženima prete blaže kazne jer se radi o maloletniku i o mlađem punoletniku. Optuženi se terete da su supružnike Jugović ubili nožem, u njihovoj kući, a onda im tela uvili u čaršave i bacili u septičku jamu. Prilikom pretresa kuće uhapšenog maloletnika, policija je pronašla nož kojim je izvršen zločin, krvavu odeću, mobilni telefon ubijenog Dragoljuba i oko 1.300 evra, za koje se sumnja da su pripadali ubijenima.

Saučesnik je posle ubistava pobegao u Beč, ali je tamo pronađen i uhapšen. Za ubistvo Jugovića prvo su pritvorena trojica Rumuna: Grigorije Viorelu (55), sa prebivalištem u Voluji, i German Florijan (49) i Vasile Dumetres (44), koji su imali prebivalište u Brodici. Negirajući zločin prilikom hapšenja, German i Vasile, koje su pokojni Jugovići angažovali da im lože kotao za parno grejanje, rekli su da su ih ovi odlično plaćali i davali im hranu i odeću, pa nisu imali motiv da ih pljačkaju i ubiju.

Pokojni Draga i Dragoljub, koji su živeli sami i bili lošeg zdravstvenog stanja, važili su za imućne, jer su primali devizne penzije iz Austrije, a u dvorištu su podigli kuću i restoran sa prenoćištem.

Autor: D. N.

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close