Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Na predizbornom sajmu zapošljavanja? Ponuđeno 158 radnih mesta (FOTO/VIDEO)

Centar za kulturu u Požarevcu bio je domaćin Sajma zapošljavanja na kojem su 24 poslodavca iz ovog grada, ali i Kostolca, Malog Crnića i Žabara ponudila 158 radnih mesta.

sajam

Organizovan sajam zapošljavanja za kandidate iz Braničevskog okruga. Poslodavci i iz Kostolca, Malog Crnića i Žabara.

Radilo se, pretežno, o poslovima u oblasti uslužnih delatnosti, za koje su se najviše tražili kadrovi sa završenim trećim i četvrtim stepenom, dok je najmanja potražnja vladala za nezaposlenima sa fakultetskom diplomom.

Sajam zapošljavanja je, inače, posetilo više od hiljadu zainteresovanih sa područja Braničevskog okruga, a otvorili su ga Sonja Mirić, direktorka požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Bane Spasović, predsednik Skupštine grada.

Ovo nisu samo manifestacije od javnog značaja, već i realna potreba u određenoj sredini, pa smo zahvalni predstavnicima lokalne samouprave na podršci – istakla je Sonja Mirić, dok je Bane Spasović najavio da će Požarevac i ubuduće raditi na smanjenju nezaposlenosti, tako što će stvarati uslove za otvaranje novih radnih mesta i za privlačenje investitora.

Istovremeno, prvi čovek Skupštine grada je demantovao spekulacije da je sve ovo organizovano zbog izbora, te podsetio prisutne na činjenicu da će – upravo za smanjenje nezaposlenosti – ove godine iz lokalnog budžeta biti izdvojeno oko šest miliona dinara…

Inače, zbog velike navale kandidata zainteresovanih da se prijave za slobodna radna mesta, nije bilo moguće da svi odjednom uđu u hol Centra za kulturu, već su ih redari puštali povremeno, po grupama. Najveća gužva je vladala na štandu koncerna „Bambi“, koji je tražio elektro i mašinskog inženjera, te elektro, mašinskog i hemijskog tehničara, odnosno prehrambenog tehnologa. Mašinske inženjere tražilo je i preduzeće „Goša“ iz Simićeva kod Žabara, koje je iskazalo potrebu još za zavarivačima i bravarima.

Ostale ponude mahom su bile za nekvalifikovane, te radnike u stolarskoj i prehrambenoj proizvodnji, zatim bravare, prodavce, savetnike u osiguranju, administrativne i radnike za održavanje higijene.

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close