Crea sito
HRONIKAPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Ojadili babu za 25.000 franaka, pa pokušali da pobegnu avionom za Beč!

Zlatica S. (23) iz Požarevca sa dečkom Draškom D. iz Petrovca na Mlavi tipovala rođenu babu. Uhapšeni pre ukrcavanja na avion, pišu Večernje novosti.

hro-ojadili-babu-(1)_620x0

Studentkinja Policijske akademije Zlatica S. (23) iz Požarevca i njen dečko Draško D. (26) iz Petrovca na Mlavi osumnjičeni su da su u sredu od njene babe ukrali 25.000 švajcarskih franaka. Sa tim novcem hteli su da započnu život u Beču, međutim uhapšeni su na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu pre nego što su se ukrcali na let!

Zlatica je navodno tipovala svoju rođenu babu Mirjanu, koja živi u Malom Laolu. Žena je devizna penzionerka, jer je ranije radila u Švajcarskoj, pa je tako uspela i da skupi ušteđevinu.

U sredu je Zlatica sa svojim dečkom otišla da poseti svoju babu, sa namerom da joj ukradu novac – kaže naš izvor. – Pošto je znala gde krije ušteđevinu, Zlatica je iskoristila njenu nepažnju i sa dečkom uzela čak 25.000 franaka.

Čim su se domogli deviza, ovaj mladi par je seo u taksi i krenuo pravo ka beogradskom aerodromu! Cilj im je bio da se domognu Beča. Međutim, Zlatičina baba ubrzo je otkrila krađu i odmah je alarmirala policiju. Mirjana je pretpostavila da njena unuka sa dečkom beži u Austriju, jer on tamo ima familiju. Brzom i efikasnom akcijom, policija je uhapsila odbegli par.

Najpre su pronašli Draška. Zlatica je, međutim, u prvi mah uspela da im umakne i pobegne u Petrovac. Devojka je, naime, bila u drugom delu aerodroma, kada su policajci uočili mladića. Dok je prilazila mestu gde ju je čekao dečko, Zlatica je primetila da je policija okružila Draška i potom mu stavila lisice. Okrenula se i pobegla sa aerodroma, s namerom da se skloni iz grada. Ipak, nije mnogo prošlo dok patrola nije i nju pronašla i uhapsila u Petrovcu.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

MEŠTANI IZNENAĐENI

Meštani Malog Laola iznenađeni su ovom pljačkom, jer Zlaticu znaju kao primernu devojku.

Koliko je nama poznato, ona je studentkinja Policijske akademije u Beogradu. Zaista smo svi u šoku zbog njenog hapšenja – rekli su neki meštani. Nakon hapšenja i saslušanja, osumnjičenom paru određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Izvor: Novosti

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close