Crea sito
POLITIKAPOŽAREVACVESTI

POŽAREVAC: Palo pomirenje između pojedinih novinara i SNS-a

Veroljub Arsić, nosilac izborne liste požarevčkog SNS-a i potpredsednik Narodne skupštine Srbije, održao je sastanak sa novinarima, kako bi se smanjile tenzije izazvane poslednjih dana.

Veroljub Arsic

Naime, novinar Radija Bum 93, Miloš Ljubisavljević, je , po rečima Radija BOOM 93 udaljen sa nedavne konferencije za medije SNS-a, uz obrazloženje da je njegov urednik Uroš Urošević uvredio omladinu ove stranke na društvenim mrežama.

SNS je u svom saopštenju navela  da će i dalje pozivati na svoje konferencije novinare ovog radija, ali tek kad se Urošević izvini zbog uvrede, što je on javno odbio. Osim toga, Urošević je ovih dana prozvao i svoje kolege, pošto se nisu pojavile na konferenciji koju je sazvao jer je direktor „Vodovoda“ protiv njega podneo krivičnu prijavu zbog prošlogodišnjeg izveštavanja o zagađenosti vode.

S druge strane, kolege su mu uzvratile da nije u redu da ih vređa i kvalifikuje kao stranačke novinare i da sebe stavlja izned njih. Zbog svega ovoga, Arsić je u ponedeljak održao sastanak sa predstavnicima požarevačkih medija, kako bi se „spustila lopta“ i kako bi izbori protekli u normalnom tonu. „Svestan sam da je predizborna kampanja u toku i da su strasti povišene, što je i normalno, ali nema apsolutno nikakvog razloga da se izlazi van granica pristojnosti i nepotrebno izazivaju svađe i podele koje će kasnije biti teško izgladiti“, istakao je Arsić. On je dodao da želi da se nesuglasice rešavaju mirno, neposrednim dijalogom, kao što to čine odgovorni i pristojni ljudi, koji poštuju tuđ rad i svoje sugrađane, komšije i prijatelje.

Nakon kraće diskusije svi novinari i urednici su bili jednoglasni da izdaju zajedničko saopštenje koje je potpisao i sam Arsić.

Izvor: Agencije

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close