Crea sito
DOGAĐAJIPOŽAREVACVESTI

Požarevački „Digital Logic“ proizveo revolucionarni NFC čitač

Požarevačka kompanija „Digital Logic“, jedna od finalista za ovogodišnju nagradu za investiciju godine „Aurea“, radi na proizvodnji novog NFC čitača koji su već prodali nekim klijentima u inostranstvu. Reč je o revolucionarnom proizvodu koji će moći da radi 10 godina bez struje i bez ijednog kabla, prenosi portal „eKapija“.

digital_logic_080316_tw1024
Deset godina rada bez struje i kablova

Ovaj NFC čitač možete zalepiti za staklo ili ga staviti na vrata i onda korisnici svojim mobilnim telefonima ili karticama mogu da se evidentiraju, a da se sve to bežično prenosi do željenog servera. To je jedan jako zanimljiv proizvod na kojem radimo već duže vreme i verujemo da će biti izuzetno popularan kada krenemo sa zvaničnom prodajom u inostranstvu. Već smo ga prodali nekim klijentima u inostranstvu, sa kojima radimo po sistemu poverenja. Oni će ovaj proizvod testirati i dati nam povratnu informaciju kako bismo mi mogli da ga dodatno usavršimo – rekao je Zoran Rajčić, vlasnik kompanije „Digital Logic“.

Rajčić kaže da je proizvod gotov i da se testira, ali kako dolaze nove tehnologije, imaju želju da ih implementiraju i samim tim dodatno usavrše čitač.

U trenutku kada smo radili ovaj proizvod koji se zove TWR ili „total wireless reader“, imali smo daljinu RF komunikacije oko 100 metara u otvorenom, a danas koristimo čipove sa kojima imamo komunikaciju i do 15 km u optičkoj vidljivost ili 5 km u urbanoj sredini. Cilj je da uređaj i dalje ostane na niskom nivou potrošnje električne energije, što bi bilo nešto neverovatno.

Ova požarevačka kompanija već je proizvela čitač koji je jedinstven u svetu. Naime, njihov multifunkcionalni beskontaktni čitač namenjen je očitavanju 2DQR kodova, NFC kartica i tagova, kao i NFC telefona. Ovaj čitač se već primenjuje u Srbiji na autobuskim stanicama i bazenima.

Zadovoljan sam kako ovaj proizvod prolazi u Srbiji, zato što smo postigli ono što smo želeli. Postigli smo da klijenti, odnosno korisnici ne razmišljaju o tome kada prislone mobilni telefon da li je na njemu QR kod, da li je NFC, da li imaju karticu ili odštampan bar kod. Prihvaćen je i među starijim korisnicima što je za nas veliki uspeh – ističe Rajčić.

Naš sagovornik dodaje da je interesovanje stranih tržišta jako veliko i du su sugestije inostranih klijenata uticale da imaju ovaj proizvod.

Mogu pohvaliti naše partnere iz Norveške i Nemačke koji su verovali u nas i koji su naručivali uređaj unapred kako bismo mi završili dovoljan broj sertifikata i obezbedili kvalitetan proizvod na njihovom tržištu. Čak ni u Srbiji nismo naišli na toliko poverenje – kaže vlasni „Digital Logic“-a.

Ovaj proizvod im je doneo nominaciju za „Aureu“, kao i posebnu nagradu „Diskobolos“-a.

Mi u novembru ove godine slavimo jubilej – 50 godina naše firme. Uz takva priznanja samo ćemo dobiti novi elan za dalje napredovanje – rekao je za Zoran Rajčić.

Rajčić je dodao da se nada da će se multifukcionalni čitač naći u prodaji krajem godine ili, najkasnije, početkom 2017.

Izvor: eKapija

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close